Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 19:30

Συλλήψεις πατέρα και γιων στην Αγριλιά Τριφυλίας για 11.000 λίτρα κρασί και τσίπουρο

Συλλήψεις πατέρα και γιων στην Αγριλιά Τριφυλίας για 11.000 λίτρα κρασί και τσίπουρο

ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΣΜΟΥΣ 
Ένας 55χρονος και οι δύο γιοι του, 25 και 27 ετών, συνελήφθηκαν το πρωί, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, γιατί σε έρευνα που έγινε σε αποθήκη στην Αγριλιά Τριφυλίας βρέθηακν 11.000 κρασιού και τσίπουρο, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι και δασμοί. Επίσης βρέθηκαν φυσίγγια, γεμιστήρας όπλου, μαχαίρια και λόγχη, καθώς και ένας πομποδέκτης, γι’ αυτό και η εις βάρος τους δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τον Τελωνειακό Κώδικα, τα όπλα και τις ραδιοσυχνότητες…

Σύμφωνα με το δελτίο που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, “συνελήφθησαν, σήμερα (10.10.2018) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 25, 27 και 55 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τον Τελωνειακό Κώδικα, τα όπλα και τις ραδιοσυχνότητες.

Ειδικότερα, σήμερα (10.10.2018) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή στελεχών του Τελωνείου Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε αποθήκη των ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

  •   -10.150- λίτρα κρασιού και -874- λίτρα τσίπουρου, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι ανάλογοι φόροι και δασμοί,
  •   -19- φυσίγγια,
  •   γεμιστήρας πιστολιού,
  •   -4- μαχαίρια και -1- λόγχη.

Επιπλέον στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) φορητός πομποδέκτης, τον οποίο κατείχε παράνομα.

Το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, που αναλογεί στις παραπάνω ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών, ανέρχεται στις -9.949,96- ευρώ, σύμφωνα με το Τελωνείο Καλαμάτας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας”.