Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 20:25

Σύσκεψη με την Αστυνομία στη Μεσσήνη για τα επεισόδια “Γουέστερν” των τελευταίων ημερών

Σύσκεψη με την Αστυνομία στη Μεσσήνη για τα επεισόδια “Γουέστερν” των τελευταίων ημερών

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ, ΕΝΟΠΛΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ, ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ 
Σκηνές τρόμου περιέγραψε νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, αναφερόμενος στο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε το πρωί, όταν αγροτικό αυτοκίνητο κυνηγούσε μέσα στην πόλη άλλο αυτοκίνητο, έχοντας στην καρότσα του ανθρώπους με καραμπίνα, οι οποίοι φέρονται ότι πυροβόλησαν. Περιέγραψε ακόμη ληστεία που σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε περίπτερο στην πλατεία της Μεσσήνης, με το δράστη να φεύγει με ποσό περίπου 1.500 ευρώ. Αναφέρθηκε επιπλέον σε επεισόδιο με πυροβολισμούς που φέρεται ότι έγινε την Κυριακή στο πάρκινγκ της πλατείας, όταν στην πλατεία βρίσκονταν πολλά παιδιά με τους γονείς τους για χριστουγεννιάτικες βόλτες και παιχνίδια…

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, τόνισε ότι επανειλημμένως έχει προσκαλέσει τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους σε σύσκεψη προκειμένου να τους ενημερώσει ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας για το πως έχει κατάσταση με την παραβατικότητα στην πόλη και ευρύτερα το Δήμο, ωστόσο εκείνοι δεν έχουν ανταποκριθεί. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος απάντησε από την πλευρά του ότι τέτοια πρόσκληση δεν του έχει απευθύνει ο δήμαρχος. Ο Γιώργος Τσώνης ανταπάντησε ότι η πρόσκληση ισχύει και τελικά συμφωνήθηκε να γίνει αύριο, Σάββατο, στις δέκα το πρωί, σύσκεψη στο δημαρχείο, με τον διευθυντή Αστυνομίας, προκειμένου να ενημερώσει για τα συμβάντα και για το πως ελέγχεται η κατάσταση.

Επιπλέον ο δήμαρχος κ. Τσώνης αναφέρθηκε στο συμβάν που φέρεται ότι σημειώθηκε την Κυριακή, τονίζοντας ότι ο ίδιος βρισκόταν στην πλατεία με άλλους συνεργάτες του και δεν άκουσαν πυροβολισμούς, ίσως επειδή η μουσική για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ήταν δυνατή. Πρόσθεσε ότι δεν μπόρεσε να εξακριβώσει εάν τελικά έγιναν οι πυροβολισμοί, γιατί αυτοί που είπαν ότι τους άκουσαν στη συνέχεια είπαν ότι άλλοι τους άκουσαν και τους μετέφεραν τη σχετική πληροφορία, ενώ και στην ίδια την αστυνομία δεν είχε γίνει σχετική αναφορά από αυτόπτες μάρτυρες.

Πάντως ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Αθανασόπουλος επέκρινε τη δημοτική αρχή ότι παρουσιάζει πως δεν υπάρχει πρόβλημα παραβατικότητας και έκνομων πράξεων ενώ η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Τσώνης απάντησε ότι η δημοτική αρχή ποτέ δεν είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα όμως έχει εμπιστοσύνη στην υπεύθυνη υπηρεσία, την αστυνομία, η οποία παρουσιάζει στοιχεία σχετικά με την παραβατικότητα τα οποία δεν δικαιολογούν τις αναφορές που κάνει ο κ. Αθανασόπουλος. Όμως ο υποψήφιος δήμαρχος υποστήριξε ότι τα στοιχεία που παρουσιάζει η αστυνομία “είναι λάθος”.

Στ.Μ.