Κυριακή, 03 Ιουνίου 2018 19:16

Διαγωνισμός για τις υποτροφίες και ικανοποίηση για την πανελλαδική πρωτιά

Διαγωνισμός για τις υποτροφίες και ικανοποίηση για την πανελλαδική πρωτιά

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ 
Το Σάββατο ήταν ιδιαίτερη ημέρα για τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα. Από τη μια ήταν ο διαγωνισμός για τη χορήγηση υποτροφιών και από την άλλη η μεγάλη ικανοποίηση των μαθητών που έχουν δημιουργήσει την εικονική επιχείρηση “Helm.e.t”, που κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον πανελλαδικό διαγωνισμό για το έξυπνο κράνος που δημιούργησαν, τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα λάβουν μέρος τον Ιούλιο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό εικονικής μαθητικής επιχείρησης στο Βελιγράδι της Σερβίας…

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για τις υποτροφίες, σε αυτόν έλαβαν μέρος μαθητές που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο και το Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν το Γυμνάσιο. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των Εκπαιδευτηρίων, Φώτης Μπουγάς, διαγωνίστηκαν μαθητές από διάφορες περιοχές, ακόμη και ένας από τη Ζαχάρω της Ηλείας, ο οποίος αν καταφέρει να πάρει την υποτροφία θα μετακομίσει στην Καλαμάτα με την οικογένειά του.

Ο κ. Μπουγάς σημείωσε ότι “πέντε παιδιά που έχουν γράψει  πάνω από 86% μέσο όρο θα πάρουν υποτροφία 50% και άλλα πέντε παιδιά που έχουν γράψει πάνω από 81% μέσο όρο θα πάρουν υποτροφία 30%. Και οι υποτροφίες αυτές θα συνεχιστούν σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, αρκεί τα παιδιά να συνεχίσουν να είναι καλοί μαθητές”

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στη Νεοελληνική γλώσσα, στα Αγγλικά και στα Μαθηματικά. Ο κ. Μπουγάς σημείωσε ότι ήταν ένας “όμορφος διαγωνισμός, απαιτητικός, δεν θα έλεγα δύσκολος, που έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, να πάρουν εμπειρίες”.

Πρόσθεσε ότι τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά παρέχουν και άλλες επιβραβεύσεις της αριστείας και συγκεκριμένα: “Παιδιά που φοιτούν σε οποιοδήποτε Γυμνάσιο και θέλουν να έρθουν σε εμάς, αν γράψουν καλά στα διαγωνίσματα του σχολείου τους μπορούν να κερδίσουν ένα σημαντικό ποσοστό εκπτώσεων στα δίδακτρα, το οποίο επίσης θα τα συνοδεύει για την υπόλοιπη μαθητική τους ζωή, αρκεί να συνεχίσουν να γράφουν καλά. Προσφέρουμε υποτροφίες και στα παιδιά που διακρίνονται στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στις τέχνες. Θέλουμε γενικά να επιβραβεύουμε την αριστεία, να δίνουμε κίνητρα στα παιδιά να γίνουν καλύτεροι”.

Μεταξύ των παιδιών που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό ήταν ο Χάρης. Όπως μας είπε, ο διαγωνισμός στη νεοελληνική γλώσσα του φάνηκε δύσκολος, αντίθετα με τα αγγλικά που σημείωσε ότι ήταν πιο εύκολα, ενώ θεωρεί ότι πιο δυνατός είναι στα μαθηματικά.

Ρωτήσαμε τον Χάρη γιατί αποφάσισε να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και μας απάντησε ότι θέλει πολύ να πάει στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά “γιατί είναι εδώ κάποιοι φίλοι μου που μου έχουν πει πολύ καλά λόγια. Είναι ένα σχολείο με πολλά προτερήματα και έχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, σύγχρονες αίθουσες, μεγάλο προαύλιο, πολλά γήπεδα”.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ

Το Σάββατο επίσης οι μαθητές της εικονικής επιχείρησης “Helm.e.t” με τους υπεύθυνους καθηγητές τους, Σταυρούλα Κόκκαλη και Κωνσταντίνο Κοτταρίδη, παρουσίασαν το πανελλαδικό πρώτο βραβείο που κέρδισαν την προηγούμενη ημέρα και το οποίο τους απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Για την κορυφαία επιτυχία της μαθητικής ομάδας μίλησε η καθηγήτρια Σταυρούλα Κόκκαλη. Στη συνέχεια η μαθήτρια Μαρία Βορβίλα σημείωσε για την πανελλαδική πρωτιά  ότι “καταφέραμε κάτι που δεν το περιμέναμε” και περιέγραψε τη βράβευση που έγινε την Παρασκευή ως “εμπειρία ζωής που δεν σταματάει εδώ...”.

Η Αγγελίνα Καραβλίδη από την πλευρά της πρόσθεσε ότι “οι κόποι μας ανταμείφθηκαν”, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήριά της και στις υπόλοιπες μαθητικές ομάδες από διάφορες περιοχές της χώρας, τονίζοντας ότι παρουσίασαν και αυτές καταπληκτικές ιδέες.

Ο μαθητής Γιάννης Μπουγάς ανέφερε ότι το έξυπνο κράνος που έχει δημιουργήσει η εικονική επιχείρηση είναι ουσιαστικά ένα κράνος που εάν ο οδηγός δεν το φορέσει κανονικά στο κεφάλι του τότε η μηχανή δεν μπορεί να ξεκινήσει την πορεία της.

Για τον τρόπο λειτουργίας του έξυπνου κράνους μίλησε ο μαθητής Διονύσης Μακρής.

Στ.Μ.