Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 08:36

Οι γονείς νιώθουν ότι ο Δήμος τους δουλεύει και εξαγριώνονται

Οι γονείς νιώθουν ότι ο Δήμος τους δουλεύει και εξαγριώνονται

18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Δεν πείθονται αν δεν δουν πράξεις οι γονείς του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, ότι ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε να ασχοληθεί με την αρμόζουσα υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση των σοβαρών και επικίνδυνων για την ασφάλεια των μαθητών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολικό κτίριο. Σε ανακοίνωσή τους, μετά το δελτίο Τύπου του Δήμου στο οποίο σημειώνεται ότι “προφανέστατα δεν είναι τραγική” η κατάσταση του σχολικού κτιρίου, οι γονείς εύχονται να μην πέσει το κουφωμένο ταβάνι επάνω στα παιδιά τους ή να μην πάθει κανένας μαθητής ηλεκτροπληξία από την υγρασία που έχει περάσει στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις…

Η ανακοίνωση των γονέων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας έχει ως εξής: “Ως πολίτες όλοι εμείς οι γονείς του 18ου Δημοτικού Συλλόγου είμαστε πραγματικά ευτυχείς για τα αντανακλαστικά των αρμοδίων των τεχνικών υπηρεσιών που στην δημοσιοποίηση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος ανταποκρίθηκαν ταχύτητα με απαντητικό γενικόλογο δημοσίευμα.

Δυστυχώς δεν υπήρξε η ίδια γρήγορη ανταπόκριση στα έγγραφα αιτήματα μας στην υπηρεσία, παρά το ότι προσφύγαμε επανειλημμένα από την αρχή του έτους.

Η ίδια ταχύτητα θα ήταν εξίσου χρήσιμη μετά την ρητή εντολή του Δημάρχου εκπόνησης σειράς αυτοψιών & τεχνικής καταγραφής των ζητημάτων του κτιριακού κελύφους, την οποία ακόμη αναμένει ο σύλλογος καθώς και 250 εξαγριωμένοι γονείς – που υπογράφουν κείμενο διαμαρτυρίας επώνυμα - από την αρχή της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Εντούτοις, είμαστε περιχαρείς που παρά τις οποίες καθυστερήσεις μέσω της δημοσιοποίησης του ζητήματος   εκπονήθηκε τελικά η εν λόγω μελέτη και μάλιστα έγιναν οι σχετικές κοστολογήσεις, μόλις σε λίγα εικοσιτετράωρα και αν ζητηθεί από τους 250 υπογράφοντες γονείς ή τα ΜΜΕ θα είναι στη διάθεση όλων μας, για να αποδείξει περίτρανα την όχι και τόσο τραγική κατάσταση του συγκροτήματος .

Μια οργανωμένη πολιτεία και ένας οργανωμένος Δήμος μιλάει με πρόγραμμα, μελέτες και χρονοδιάγραμματα και όλα αυτά μέσω των επίσημων διαδικασιών και των αρμόδιων κατά περίπτωση υπηρεσιών. Πρόχειρες & γενικόλογες ανακοινώσεις σκοπεύουν στην αποσιώπηση του ζητήματος και τον εφησυχασμό των πολιτών. Των ίδιων πολιτών που σε ενδεχομένη πτώση του κουφωμένου ταβανιού ή στην πιθανή ηλεκτροπληξία παιδιού από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του 70  εντοιχισμένες μέσα σε τοίχους με υγρασία θα μιλάει με στόμφο για πρόληψη”.