Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 12:01

Στην διαδήλωση για το Άσυλο καλεί η Πανσπουδαστική ΤΕΙ Καλαμάτας

Αναρτήθηκε πριν από λίγο στα Προπύλαια το πανώ από τους φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) Αναρτήθηκε πριν από λίγο στα Προπύλαια το πανώ από τους φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Σε μαζική κινητοποίηση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου, καλούν όλους τους φοιτητές, σήμερα Τρίτη 23 Ιουλίου στις 19.30, οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΚΚΕ) του ΤΕΙ Πελοποννήσου, στις σχολές ΣΤΕΓ και ΣΔΟ, στην Καλαμάτα...

Στο κείμενο, που συνυπογράφουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Κρήτης και πολλοί άλλοι ακόμη, κάνουν λόγο για «προκλητικά προσχήματα, περί "εγκληματικότητας, διακίνησης ναρκωτικών" με τα οποία -όπως επισημαίνουν- επιδιώκουν να παγιδεύσουν τους φοιτητές».

Προσθέτουν χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως ακριβώς και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν νοιάζονται για τις συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης των φοιτητών μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα» κι ότι «από κοινού, όλα αυτά τα χρόνια, καθηλώνουν την υποχρηματοδότηση, με αποτέλεσμα την ενίσχυση προβλημάτων έλλειψης φωτισμού, συντήρησης, φύλαξης, που διαμορφώνουν το έδαφος για φαινόμενα τα οποία οι ίδιοι αξιοποιούν στη συνέχεια για το χτύπημα του ασύλου!»

Κάνουν, μάλιστα, λόγο για «κάλπικους καβγάδες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές του δεύτερου να εμφανίζονται προκλητικά ως δήθεν υπερασπιστές του ασύλου!»

Καλούν, επίσης, τους φοιτητές «να ισχυροποιήσουν τη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση, να δυναμώσει η συζήτηση μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, συνελεύσεις τμημάτων και ετών, να πληθύνουν οι εστίες αντίστασης σε κάθε ίδρυμα και τμήμα! Να κάνουμε τους συλλόγους μας κάστρα αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση! Να μπλοκάρουμε την κατάργηση του ασύλου!».

Οι εκλεγμένοι με την Π.Κ.Σ. του ΤΕΙ Πελοποννήσου που απευθύνουν το κάλεσμα είναι οι: Καρπίτης Παναγιώτης, Μάνος Παναγιώτης και Οικονομόπουλος Κώστας.

Το κείμενο συνυπογράφουν οι εξής φοιτητικοί σύλλογοι:

Αθήνας: Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, Οικονομικού ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, ΝΦΕΕΜΠ, Σχολή Μηχανικών ΠΑΔΑ, (πρώην ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας και ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά), ΣΕΥΠ ΠΑΔΑ, ΣΕΤ ΠΑΔΑ, ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ

Θεσσαλονίκης: Φυσικού, Κτηνιατρικής, Εστιών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ, Ψυχολογίας, ΤΕΦΑΑ, ΜΜΕ, Ιατρικής, Παιδαγωγικού, Ηλεκτρολόγων-μηχανικών, Γεωλογικού

Πάτρας: ΣΤΕΦ, Μαθηματικού, Φαρμακευτικής

Κρήτης: Επιστήμης Υπολογιστών, Βιολογικού Ηρακλείου, Φυσικού Ηρακλείου, Ψυχολογίας Ρεθύμνου, ο σπουδαστικός σύλλογος ΤΕΙ Ρεθύμνου και οι σύλλογοι οικοτρόφων Πανεπιστημίου Ρεθύμνου και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επίσης, οι φοιτητικοί σύλλογοι Κοινωνικής Διοίκησης Κομοτηνής, Οικοτρόφων Ξάνθης, Μαθηματικού Παν. Αιγαίου, ΣΑΧΜ Παν. Αιγαίου, Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής Θεσσαλίας, Σύλλογος Οικοτρόφων Εστιών ΤΕΙ Χαλκίδας.