Δευτέρα, 15 Μαϊος 2023 00:53

Η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις φοιτητικές εκλογές και το αποτέλεσμα στη Σχολή Γεωπονίας και Τροφίμων

Η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις φοιτητικές εκλογές και το αποτέλεσμα στη Σχολή Γεωπονίας και Τροφίμων

Διατήρησε την έδρα της στη Σχολή Γεωπονίας και Τροφίμων Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου η φοιτητική παράταξη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Δίκτυο Προοδευτικών-Αριστερών Καλαμάτας. Σε ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη τονίζει ότι στις εκλογές ενίσχυσε τη δύναμή της και πως δεσμεύεται να αγωνιστεί για περισσότερη δημοκρατία στους φοιτητικούς συλλόγους, για μεγαλύτερη συμμετοχή των φοιτητών και για το χτίσιμο του πανεπιστημίου που ονειρεύονται οι φοιτητές…

Συγκεκριμένα το Δίκτυο Προοδευτικών-Αριστερών Καλαμάτας ανακοίνωσε: “Οι φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αυξημένη συμμετοχή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτές τις εκλογές, ενισχύθηκαν τόσο οι δυνάμεις μας όσο και οι δυνάμεις της Αριστεράς γενικότερα, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αποδυνάμωση της ΠΑΣΠ στην πόλη της Καλαμάτας και της ΔΑΠ πανελλαδικά.

Το αποτέλεσμα αυτό μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία, καθώς περισσότεροι/περισσότερες φοιτητές/φοιτήτριες εμπλέκονται στο Σύλλογο Φοιτητών, διεκδικώντας τα δικαιώματα τους απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιβάλλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Από πλευράς μας, διατηρώντας και φέτος την έδρα μας στο ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Γεωπονίας και Τροφίμων, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να βαθύνουμε τη δημοκρατία στους συλλόγους μας και να αυξηθεί η συμμετοχή των φοιτητών/φοιτητριών, ώστε μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες να χτίσουμε το Πανεπιστήμιο που ονειρευόμαστε και αξίζουμε”.