Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 12:57

Στη Σφακτηρία την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας

Στη Σφακτηρία της Ιστορίας, στο φυσικό μνημείο που αποτελεί και τον κυματοθραύστη μπροστά στο μεγάλο φυσικό λιμάνι της Πύλου, θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση την Κυριακή 11 Ιούλη 2021 τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας. 

Τα μέλη του Ορειβατικού σε αυτή την εξόρμηση έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο επιλογές ως εξής: 

Ομάδα Α’: Περιήγηση στη Νήσο Σφακτηρία

Μία μοναδική περιήγηση στα νησάκια του Κόλπου του Ναυαρίνου!

Η περιήγηση ξεκινάει από το μικρό Χελωνάκι που βρίσκεται στο κέντρο του Κόλπου του Ναυαρίνου. Εκεί, αφού δούμε το Αγγλικό μνημείο θα βουτήξουμε στα όμορφα και καθαρά νερά της νησίδας.

Επόμενος προορισμός είναι η νήσος Σφακτηρία, το νησί του κόλπου του Ναυαρίνου με το έντονα βραχώδες ανάγλυφο και με τη μεγάλη ιστορική παρουσία ανά τους αιώνες. Αποτέλεσε έδρα επιχειρήσεων και στρατηγικό σημείο από την αρχαιότητα.

Εκεί αρχικά θα δούμε τη ξύλινη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που χτίστηκε το 1897 από τους Ρώσους και είναι αφιερωμένη στους δικούς τους νεκρούς της ναυμαχίας, και στη συνέχεια το μνημείο του κόμη Σαντόρε Σανταρόζα, μεγάλου φιλέλληνα και υπουργού στρατιωτικών της Ιταλίας.

 

Ομάδα Β’: Διάσχιση της Νήσου Σφακτηρίας

Μία μαγευτική πεζοπορική διάσχιση της Σφακτηρίας.

Βαθμός Δυσκολίας: 3 (για τη συμμετοχή απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία)Πληροφορίες/Δηλώσεις Συμμετοχής Αλοίμονος Μανώλης, τηλ.: 6944574797