Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 16:53

Σαββατοκύριακο στο Ακρωτήριο Μαλέας

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ
Στο Ακρωτήριο Μαλέας θα βρεθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 1 και 2 Αυγούστου ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας…

“Υπάρχουν σημεία - απολήξεις του γεωγραφικού χώρου που έχουν με τον πιο έντονο τρόπο χαραχθεί στη μνήμη αυτών που τα διάβηκαν. Υπάρχουν σημεία που έχουν αποκτήσει μυθικές διαστάσεις στη λαϊκή σκέψη ανά τους αιώνες, που έχουν περάσει στη σφαίρα της δεισιδαιμονίας. Και μία από τις πιο χαρακτηριστικές τέτοιες περιοχές είναι το ακρωτήριο Μαλέας, ο περίφημος Κάβο Μαλιάς. Και είναι βέβαια γνωστό το ακρωτήριο ως ένα φοβερό ναυτικό πέρασμα λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν κυρίως τους χειμερινούς μήνες.
Μια διαφορετική προσέγγιση του πανέμορφου αυτού ακρωτηρίου, σε καλοκαιρινές συνθήκες, θα πραγματοποιήσουμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε μια εξόρμηση στην ανατολική του πλευρά με φόντο το Μυρτώο πέλαγος. Η πρόσβαση στο χώρο θα γίνει με αφετηρία το χωριό Bελανιδιά και προορισμό τον φάρο. Σημειώνεται ότι ο φάρος ανεγέρθηκε το 1883, ανήκει στην κατηγορία των πέτρινων φάρων πελαγοδρομίας, έχει ύψος πύργου 15 μέτρων (40 πάνω από την θάλασσα) και απόσταση φωτοβολίας 40 μιλίων. Είναι ένας από τους σημαντικότερους φάρους του ελληνικού φαρικού δικτύου. Αναστηλώθηκε το 2010”.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 3.30 το μεσημέρι του Σαββάτου.
Ώρες πορείας: 3-4
Βαθμός δυσκολίας: 1
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου στο Ανατολικό Κέντρο (κάθε βράδυ μετά τις 9.30, τηλ. 27210 97733) και στο τηλέφωνο 6946052209.