Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 16:35

Διασχίζοντας τον Ταΰγετο

Διασχίζοντας τον Ταΰγετο

ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ
Ένα Σαββατοκύριακο δυνατών συγκινήσεων και απαιτητικών αναβάσεων ετοιμάζει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας για τις 26 και 27 Σεπτέμβρη...

Θα πραγματοποιήσει ορειβατική διάσχιση στον Κεντρικό Ταΰγετο που θα ξεκινά από το αναρριχητικό πάρκο της Λαγκάδας, θα ανεβαίνει στην κορυφή Παξιμάδι, για να συνεχίσει στην κεντρική κορυφογραμμή. Η πορεία θα διασχίζει το πρώτο τμήμα του εντυπωσιακού Πενταδάκτυλου, περνώντας τις κορυφές Νεραϊδοβούνα, Τσάρκο, Σπανακάκι για να ολοκληρωθεί στο χωριό Αναβρυτή. Μια δεύτερη ομάδα θα ανέβει στο Σπανακάκι από Αναβρυτή όπου και θα συναντηθεί με την κύρια ομάδα για να συνεχίσουν μαζί.
Η αναχώρηση από Καλαμάτα θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου. Η αποστολή θα έχει κατεύθυνση τη Σπάρτη με σκοπό να βρεθεί στον τερματισμό ενός από τους πιο συγκλονιστικούς αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως, στο περίφημο Σπάρταθλον. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Λαγκάδα όπου και θα γίνει η διανυκτέρευση.
Επισημαίνεται ότι οι διαδρομές της Κυριακής (27/9) είναι απαιτητικές και δεν ενδείκνυνται για αρχάριους ορειβάτες.

Κύρια διαδρομή: Διάσχιση από φαράγγι Λαγκάδας - κορυφή Παξιμάδι - κορυφογραμμή Ταϋγέτου ως Σπανακάκι - κατάβαση σε Αναβρυτή
Ώρες πορείας: 12
Βαθμός δυσκολίας: (4+)
Αρχηγός: Κοντός Θεόδωρος, τηλ. 6987564745

Δεύτερη διαδρομή: Ανάβαση Σπανακάκι από Αναβρυτή - συνάντηση με την πρώτη ομάδα
Ώρες πορείας: 8
Βαθμός δυσκολίας: (3)
Αρχηγός: Κούτρου Άντα, τηλ. 6938273894

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, στο Ανατολικό Κέντρο (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στα τηλέφωνα των αρχηγών.
Δηλώσεις μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 24/9.