Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 08:52

Σηματοδότηση στο Βυρό από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

Σηματοδότηση στο Βυρό από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

ΜΑΝΗ - ΤΑΫΓΕΤΟΣ
Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου η σηματοδότηση του μονοπατιού στο Βυρό από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας...

Η πρώτη εξόρμηση με στόχο τη σήμανση της διαδρομής από το δάσος της Βασιλικής στο Εξωχώρι, δια μέσου του μοναδικού φαραγγιού του Βυρού, έγινε δύο βδομάδες πριν. «Ήταν το αναγνωριστικό στάδιο στο οποίο είδαμε τα προβλήματα και έγινε η προσήμανση της διαδρομής. Ακολουθεί ο καθαρισμός του μονοπατιού και η τοποθέτηση των σημάτων. Η διαδρομή του Βυρού είναι μία από τις ωραιότερες που μπορούν να γίνουν στη Μεσσηνία και τον Ταΰγετο. Μέσα από τη σηματοδότηση θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε το μαγικό περιβάλλον του φαραγγιού αλλά και ψηλότερα του δάσους. Η σηματοδότηση αυτή έρχεται σε συνέχεια του μονοπατιού που ανεβαίνει στην κορυφή του Ταϋγέτου από την Μεσσηνιακή πλευρά το οποίο και σηματοδοτήσαμε τη περασμένη χρονιά. Καλούμε τα μέλη και του φίλους μας να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, προστασίας και ανάδειξης του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου. Οι συμμετέχοντες θα ζήσουν την εμπειρία της διανυκτέρευσης στο Δάσος της Βασιλικής στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου».
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού στο Ανατολικό Κέντρο (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στο τηλ. 6976830694. Ιστοσελίδα: www.eoskal.gr.