Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 14:53

Καθαρά παράνομες οι απολύσεις από ξενοδοχείο και από το δήμαρχο Καλαμάτας υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ

Καθαρά παράνομες οι απολύσεις από ξενοδοχείο και από το δήμαρχο Καλαμάτας υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ 
Να ανακληθούν άμεσα οι «καθαρά παράνομες» απολύσεις ενός συμβασιούχου του Δήμου Καλαμάτας, με προσωπική απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και μιας εργαζόμενης στο ξενοδοχείο «HorizonBlue», η οποία μάλιστα έχει και τη νόμιμη συνδικαλιστική προστασία καθώς είναι πρόεδρος στην προσωρινή διοίκηση του νεοσύστατου Συνδικάτου εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό, ζητάει το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο εκπρόσωπος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, Παναγιώτης Κουφαλάκος, υπογράμμισε ότι ο μεν συμβασιούχος απολύθηκε με καταγγελία που έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία, δηλαδή χωρίς απόφαση των αρμόδιων Συμβουλίων. Σε ό,τι αφορά την εργαζόμενη και πρόεδρο του Συνδικάτου από το ξενοδοχείο «HorizonBlue», ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ τόνισε ότι για την απόλυσή της έχει δοθεί από την εισαγγελία παραγγελία για αστυνομική έρευνα, ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας και ότι, εάν δεν ανακληθεί η απόλυση, η υπόθεση θα πάει στα δικαστήρια με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και αίτησης για την έκδοση προσωρινής διαταγής…

Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος ανέφερε ότι οι απολύσεις αυτές δεν είναι τυχαίες και πως το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα αφήσει να περάσουν έτσι, δεδομένου μάλιστα, όπως σημείωσε, ότι πρόκειται για «προεόρτια» του νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση, κατά παραγγελία των εργοδοτών, για το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Για τον συμβασιούχο που απολύθηκε από το δήμαρχο Καλαμάτας ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ σημείωσε ότι ήταν ο εμψυχωτής των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας και οι οποίες υποστηρίχθηκαν από το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, το οποίο μάλιστα υπογράμμισε ότι διώκεται για την υποστήριξή του αυτή.

Για την εργαζόμενη στο ξενοδοχείο «HorizonBlue» και πρόεδρο του Συνδικάτου εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό ο Παναγιώτης Κουφαλάκος ανέφερε ότι η επιχείρηση με ανακοίνωσή της επιχειρεί να αποπροσανατολίσει, υποστηρίζοντας ότι η απόλυση έγινε επειδή ολοκληρώθηκε η τουριστική περίοδος και το ξενοδοχείο δεν χρειαζόταν πλέον τις υπηρεσίες της. Ωστόσο, συνέχισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, η συγκεκριμένη εργαζόμενη δεν είχε προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ενώ επιχειρήθηκε η απόλυσή της και στην αρχή της θερινής περιόδου. Τότε, είπε ο κ. Κουφαλάκος, αφενός υπήρξε παρέμβαση από το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και αφετέρου η εργαζόμενη ήταν μωρομάνα και προστατευόταν από τη νομοθεσία, οπότε η επιχείρηση την επαναπροσέλαβε για να την απολύσει στο τέλος Οκτώβρη, που έπαυσε πλέον να την προστατεύει ο νόμος. Η απόλυση, πρόσθεσε, έγινε επειδή η εργαζόμενη με τη δράση της παρακίνησε τους άλλους εργαζόμενους να κατοχυρώσουν και τα δικά τους εργασιακά δικαιώματα. Επιπλέον τόνισε ότι ο νόμος είναι σαφής και προστατεύει την εργαζόμενη ως πρόεδρο του νεοσύστατου Συνδικάτου. Κάλεσε λοιπόν ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ την επιχείρηση, αν θέλει να σέβεται τη νομοθεσία και να είναι φιλεργατική, να αποκαταστήσει την εργαζόμενη και πρόεδρο του Συνδικάτου.
Στ.Μ.