Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 22:32

Σειρά καταδικαστικών ανακοινώσεων για την απόλυση σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ 
Μετά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και σειρά σωματείων, σήμερα και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ως εκδικητική και παράνομη την απόλυση εργαζόμενης, που μάλιστα είναι και πρόεδρος του Συνδικάτου εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό, από το ξενοδοχείο της Καλαμάτας «HorizonBlue»…

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, που υπογράφεται από τον πρόεδρό του, Δημήτρη Φαββατά, τονίζονται τα εξής: «Το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την απόλυση της συναδέλφου προέδρου του σωματείου τουρισμού-επισιτισμού Μεσσηνίας από το 5άστερο ξενοδοχείο “Horizon Blue”.

Η συνάδελφος απολύθηκε ουσιαστικά για τη δράση της και την επιμονή της να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα τα δικά της και των συναδέλφων της, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθούς. Απολύθηκε, γιατί πρωτοστάτησε στη δημιουργία σωματείου τουρισμού-επισιτισμού στο νομό Μεσσηνίας.

Απολύθηκε μάλιστα για δεύτερη φορά!!! Την πρώτη φορά, έπειτα από παρέμβαση σωματείων στον επόπτη εργασίας, η απόλυση κρίθηκε παράνομη και η εργοδοσία αναγκάστηκε να την επαναπροσλάβει με σύμβαση αορίστου χρόνου. Τώρα με το πρόσχημα της λήξης της τουριστικής περιόδου και τη μείωση του προσωπικού η εργοδοσία προσπαθεί να ξεμπερδέψει μαζί της. Και αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Και αυτή η απόλυση είναι εκδικητική για τη δράση της και παράνομη.

Αποδεικνύεται πως τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν είναι ίδια με αυτά των εργοδοτών. Τη στιγμή που ο κλάδος του τουρισμού παρουσιάζει ρεκόρ ανάπτυξης, την ώρα που οι επενδύσεις στον τουρισμό πολλαπλασιάζονται συνεχώς (και στο νομό μας), οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες απίστευτης πίεσης με τους κατώτατους μισθούς και με ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα.

Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στη συνάδελφο και απαιτούμε την άμεση απόσυρση της απόλυσης καθώς και την άμεση παρέμβαση από την επιθεώρηση εργασίας, ώστε να διενεργήσει έλεγχο με μικτό κλιμάκιο και να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Διεκδικούμε μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ανθρώπινες συνθήκες εργασίες και διασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων.

Κανείς μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.

Ένας για όλους – Όλοι για έναν!».