Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018 17:33

Θα κρατήσει ή θα απολύσει απαραίτητους εργαζόμενους η ΔΕΥΑΚ;

Θα κρατήσει ή θα απολύσει απαραίτητους εργαζόμενους η ΔΕΥΑΚ;

ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας δικαίωσε συμβασιούχους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΚ, οι οποίοι προηγουμένως είχαν κερδίσει θετική προσωρινή διαταγή και παρέμειναν στη δουλειά τους. Το δικαστήριο ορίζει ότι μπορούν να παραταθούν οι συμβάσεις των συγκεκριμένων εργαζόμενων εφόσον πάρει σχετική απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης. Πρόκειται για 12 εργαζόμενους και το Σωματείο ζητάει να συζητηθεί το θέμα τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και να ληφθεί απόφαση για την παράταση των συμβάσεων…

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο σημειώνει: «Δικαιώθηκαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, από την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Καλαμάτας, το οποίο εκδίκασε την προσφυγή τους με την διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων για παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργασίας.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου, η παράταση η μη των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που συνέχιζαν να εργάζονται με προσωρινή διαταγή, υπάγεται στην διακριτική ευχέρεια του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ να αποφασίσει την τυχόν παράταση της απασχόλησης των εργαζομένων μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων σε κενές οργανικές θέσεις».