Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 01:35

Σκλάβοι οι εργαζόμενοι στη Μαραθόλακκα, απλήρωτοι και απροστάτευτοι σε άθλιες συνθήκες

Σκλάβοι οι εργαζόμενοι στη Μαραθόλακκα, απλήρωτοι και απροστάτευτοι σε άθλιες συνθήκες

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥΣ
Τους εργαζόμενους στο σκουπιδότοπο του Δήμου Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα, που ζουν σαν σκλάβοι, απλήρωτοι, σε άθλιες συνθήκες, με τελείως ανύπαρκτους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς τουαλέτες, χωρίς αποδυτήρια, εκτεθειμένοι στη βροχή, το κρύο, τις λάσπες, τον ήλιο, τον αέρα, υπερασπίζεται το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, που καταγγέλλει για τη στάση τους τόσο την εταιρία που τους έχει προσλάβει όσο και τη δημοτική αρχή Καλαμάτας που «σφυράει αδιάφορα»…

Το Συνδικάτο ζητάει την άμεση πληρωμή των εργαζομένων, τη συνέχιση της απασχόλησής τους και στο νέο καθεστώς της Μαραθόλακκας και την εφαρμογή όλων των μέτρων που προβλέπει η νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας.

Ειδικότερα, σε καταγγελία του το Συνδικάτο υπογραμμίζει: «Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας καταγγέλλει την εργοδοσία της εργολαβικής εταιρίας που έχει αναλάβει την  διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακα Ταϋγέτου. Η εργοδοσία δεν έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους και το δώρο Χριστουγέννων, ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια σε άθλιες συνθήκες στον σκουπιδότοπο. Η τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας όπως και ο εξοπλισμός είναι τελείως ανύπαρκτοι.

Καταγγέλλουμε τη στάση της Δημοτικής αρχής Καλαμάτας που σφυράει αδιάφορα, ενώ έχει την ευθύνη για τη λειτουργία της Μαραθόλακας.

Αυτή τη στιγμή χωρίς κανένα απολύτως λόγο έχουν σταματήσει  οι εργασίες, με τους εργαζόμενους να έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ Δημοτικής αρχής και επιχειρηματιών -παραγόντων.

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά για σταθερή δουλειά με δικαιώματα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Να μην περάσει ο διαχωρισμός μεταξύ μας και η προσπάθεια να γίνουμε έρμαιο στα συμφέροντα του κάθε επιχειρηματία. Από κοινού να αντιπαλέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε στους χώρους δουλειάς και γενικότερα από την εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής.

Απαιτούμε εδώ και τώρα οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε:

  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
  • Να ξαναλειτουργήσει ο χώρος και να επιστρέψουν στην δουλειά τους οι εργαζόμενοι
  • Να υπογραφούν για όλους τους εργαζόμενους νέες συμβάσεις με την νέα εταιρία που έχει αναλάβει το έργο. Να μην πεταχτούν οι εργαζόμενοι στο δρόμο από την νέα εταιρία.
  • Να τηρηθούν εδώ και τώρα όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας με παροχή ειδικού εξοπλισμού ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των εργαζομένων».

Στ.Μ.