Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 20:23

Απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση ο Στράτος Δασκαρόλης

Απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση ο Στράτος Δασκαρόλης

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 
Απεργία πείνας μέχρι να καταργηθεί ο εισπρακτικός νόμος που προβλέπει ότι εάν δεν πληρωθεί το χαράτσι των 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα δεν μπορεί να ανανεωθεί η ασφάλιση του οχήματος, ξεκίνησε έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας ο Στράτος Δασκαρόλης, το όνομα του οποίου έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα πριν λίγους μήνες όταν φυλακίστηκε επειδή αρνήθηκε (και δεν είχε) να πληρώσει το πρόστιμο για τα διόδια…

Ο Στράτος Δασκαρόλης έχει στήσει στη σκηνή του έξω από τα δικαστήρια, κάτω από τα δέντρα μπροστά στην οδό Ψαρών και όπως τονίζει, ακόμη και αν τον διώξουν από εκεί θα συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι να δικαιωθεί. Ευελπιστεί ότι η αντίδρασή του θα συναντήσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη κινημάτων και πολιτών.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Στράτος Δασκαρόλης, δεν μπόρεσε να ανανεώσει έγκαιρα την ασφάλεια του αυτοκινήτου του και του επιβλήθηκε πρόστιμο 250 ευρώ. Πήγε να ρυθμίσει το θέμα της ασφάλισης, δεδομένου ότι χρειάζεται το αυτοκίνητο ώστε να μπορέσει να δουλέψει και να ζήσει, όμως διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να ανανεωθεί η ασφάλεια εάν δεν πληρωθεί το πρόστιμο. Ο Στράτος Δασκαρόλης υπογράμμισε ότι αυτό είναι εντελώς άδικο και μάλιστα σημείωσε ότι απευθύνθηκε τόσο στην Τροχαία της Καλαμάτας όσο και στην Εισαγγελία, όπου είπε ότι δέχτηκαν ότι πρόκειται για έναν άδικο νόμο ωστόσο συνέχισαν πως δεν υπάρχουν περιθώρια μη εφαρμογής του εκ μέρους τους.

Ο Στράτος Δασκαρόλης τόνισε ότι ανάλογο πρόβλημα με τον ίδιο αντιμετωπίζουν πολλές χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων στην Ελλάδα και σημείωσε ότι η αντίδραση πρέπει να είναι μαζική ώστε να αλλάξει ο νόμος και να διαχωριστεί το πρόστιμο από την ανανέωση της ασφάλειας.

Ο Στράτος Δασκαρόλης υπογράμμισε ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος, θα συνεχίσει δηλαδή την απεργία πείνας μέχρι να αλλάξει ο νόμος, ο οποίος σχολίασε ότι είναι καθαρά εισπρακτικός και αποσκοπεί στη δημιουργία των ματωμένων πλεονασμάτων.

Στ.Μ.