Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 23:30

Στη γνώση συνεργάτη προσωπικά δεδομένα καταναλωτών της ΔΕΥΑΚ καταγγέλλει το Σωματείο

Στη γνώση συνεργάτη προσωπικά δεδομένα καταναλωτών της ΔΕΥΑΚ καταγγέλλει το Σωματείο

ΖΗΤΑΕΙ ΕΚΠΤΩΣΗ  
Εταιρία στην οποία η ΔΕΥΑΚ έχει αναθέσει συγκεκριμένο έργο μεθοδεύεται να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας. Επιπλέον το Σωματείο καταγγέλλει τον διευθυντή και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ ότι προωθούν τη συγκεκριμένη μεθόδευση αντί να προχωρήσουν στην έκπτωση της εταιρίας, η οποία υποστηρίζουν ότι δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις συμβατικές της υποχρεώσεις…

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Σωματείου τονίζονται τα εξής: “Με οδηγία της ΕΕ, η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, εφαρμόζοντας πιστά κι αδιαμαρτύρητα τις πολιτικές και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προχώρησε σε διαγωνισμό για ταχυδρομικές υπηρεσίες. Η εταιρία που μειοδότησε δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Οι συνδημότες μας διαμαρτύρονται συνεχώς ότι δεν λαμβάνουν τους λογαριασμούς. Υπάρχει αναστάτωση. Ενώ ο Διευθυντής κ. Μπαζιωτόπουλος κι ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Βεργόπουλος γνωρίζουν το θέμα, αδιαφορούν κι εκθέτουν την υπηρεσία και τους εργαζομένους, που εισηγούνται έκπτωση του αναδόχου. Με πρόταση που κατέθεσαν στο τελευταίο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ όχι μόνο απέρριψαν την εισήγηση της υπηρεσίας, αλλά προσπαθούν «από το παράθυρο» να δώσουν τη δυνατότητα πρόσβασης στον ιδιώτη στα αρχεία της ΔΕΥΑΚ.

Καλούμε τόσο τη Δημοτική αρχή όσο και τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Προσπαθούν «από το παράθυρο» να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, αποδεχόμενοι πρόταση του ιδιώτη να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία της ΔΕΥΑΚ, προσφέροντας υπηρεσίες πέραν των συμβατικών τους υποχρεώσεων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας κι εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ να μη δεχθούν να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε εργασία για την  παρακολούθηση των εργαζομένων της εν λόγω εταιρείας.

Θα στηρίξουμε τους εργαζομένους που προσπαθούν να διαφυλάξουν την Υπηρεσία και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, που κατά τα αλλά πάλι με οδηγία της Ε.Ε, θέλουν δήθεν να διαφυλάξουν”.