Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 21:21

Διαδήλωση του ΚΚΕ: ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι

Διαδήλωση του ΚΚΕ: ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι

ΣΥΡΙΖΑ=ΒΑΠΟΡΑΚΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ 
Φίλοι και μέλη του ΚΚΕ διαδήλωσαν απόψε στην Καλαμάτα ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη βάση των ΝΑΤΟϊκών και αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων και την περαιτέρω αξιοποίηση του πολεμικού αεροδρομίου της πόλης για την εκπαίδευση ξένων πιλότων στον βομβαρδισμό άλλων λαών. Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Νίκος Κουτουμάνος, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να αναλογιστούν ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός των ΝΑΤΟϊκών βάσεων και ασκήσεων αλλά και πόσο αληθινά ασφαλής είναι μια περιοχή στην οποία λειτουργούν τέτοιες βάσεις…


Νίκος Κουτουμάνος

Η διαδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία 23 Μάρτη, όπου ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Κώστας Χαλκιάς απήγγειλε την Ειρήνη του Γιάννη Ρίτσου. Ακολούθησε αγωνιστικός χαιρετισμός από τον αντισμήναρχο σε αποστρατεία Γιάννη Καπελούζο.

Στην ομιλία που ακολούθησε ο Νίκος Κουτουμάνος χαρακτήρισε προσβλητικό το επιχείρημα για το δήθεν όφελος που θα έχουν οι τοπικές επιχειρήσεις από τα μέλη των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων που δήθεν θα δαπανούν τα χρήματά τους στην αγορά όταν δεν θα έχουν γυμνάσια. Υπογράμμισε ότι η ίδια η ιστορία δείχνει ότι ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι, τόνισε ότι το ΝΑΤΟ δεν διασφαλίζει τα κυριαρχικά συμφέροντα των χωρών και έφερε ως παράδειγμα την κατάσταση στο Αιγαίο, όπου η ευρωατλαντική συμμαχία δεν αναγνωρίζει καμία κυριαρχία. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση πολεμικών επεισοδίων οι βάσεις είναι ο πρώτος στόχος των αντιμαχόμενων πλευρών και θύμισε τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας ότι εφόσον πληγούν τα στρατεύματά της στη Συρία θα χτυπήσει τις βάσεις από τις οποίες θα δεχτεί επιθέσεις.


Γιάννης Καπελούζος

Ο Νίκος Κουτουμάνος ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το καλύτερο πλυντήριο των επιδιώξεων του ΝΑΤΟ και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Τέλος υπογράμμισε ότι πραγματικά πατριωτική στάση είναι αυτή του ΚΚΕ, που με αγώνες και θυσίες πολεμάει τον ιμπεριαλισμό και υπερασπίζεται την ειρήνη.

Στ.Μ.


Κώστας Χαλκιάς