Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 13:22

ΠΑΜΕ: Απεργούμε την Τετάρτη βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες

Παναγιώτης Κουφαλάκος, Παναγιώτης Καράμπελας Παναγιώτης Κουφαλάκος, Παναγιώτης Καράμπελας

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ
Να συμμετέχουν μαζικά οι εργαζόμενοι στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη 28 Νοέμβρη, καλούν ο εκπρόσωπος της γραμματείας του ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος και ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Παναγιώτης Καράμπελας. Ζήτησαν μάλιστα από τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους και να μην επιτρέψουν να γίνει μια ντουφεκιά στον αέρα...

“Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία στις 28 Νοέμβρη, με σύνθημα “Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων”. Καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων στις δέκα το πρωί, στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να την μετατρέψει σε ρουτίνα και σε τουφεκιά στον αέρα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουφαλάκος. Υπογράμμισε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείχνουν “καμία ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης για επιστροφή στην κανονικότητα. Κανονικότητα για εμάς είναι η κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση, που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, η  επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, η αύξηση στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, η δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, η κατώτερη σύνταξη τα 600 ευρώ στο 80% του κατώτατου μισθού των 751 ευρώ, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, καμία εμπλοκή στους σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν δεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς, έχουν τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες”.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Καράμπελας κάλεσε “τους συναδέλφους να δώσουμε δυναμικά το παρόν στην απεργία και να διεκδικήσουμε ό,τι μας έχουν πάρει. Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει παρά μόνο ο αγώνας μας”.

Στ.Μ.