Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 21:52

Καταγγέλλουν τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου για τη στάση τους στη Black Friday

Καταγγέλλουν τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου για τη στάση τους στη Black Friday

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 
"ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ"
Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη και κορυφώθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου η πολυδιαφημιζόμενη μέρα μεγάλων προσφορών και εκπτώσεων γνωστή ως BLACK FRIDAY.
Με αφορμή ότι έχουμε δεχθεί καταγγελίες ότι αυτές τις μέρες έχει ζητηθεί από τους εργαζόμενους να δουλέψουν υπερωρίες που δεν προβλέπονται, οι οποίες μάλιστα δεν θα πληρωθούν όπως προβλέπεται, καλέσαμε την επιθεώρηση εργασίας να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι των εμπορικών καταστημάτων...

Μάλιστα ζητήσαμε από την επιθεώρηση εργασίας να προχωρήσει σε ελέγχους, παρουσία εκπροσώπου του σωματείου μας.

Η επιθεώρηση εργασίας ζήτησε από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας να ορίσει αντιπρόσωπο ώστε να προβεί από κοινού σε ελέγχους.

Όμως ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας αρνήθηκε. Μάλλον θεωρεί ότι δεν χρειάζονται έλεγχοι, δεν χρειάζονται προστασία οι εργαζόμενοι από την εργοδοτική αυθαιρεσία. Απεναντίας με αυτή την ενέργεια σιγοντάρει και προστατεύει τους μεγαλέμπορους, τις εμπορικές αλυσίδες και τα μεγαλοκαταστήματα. Μάλιστα πήγε να βγει και από πάνω, κατηγορώντας το συνδικάτο που παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Για άλλη μια φορά, την ίδια στάση κράτησε και ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου (που πρόσκειται στη ΛΑΕ), απαντώντας κατηγορηματικά ότι συμφωνεί με τις κινήσεις του προέδρου!!! Είναι αυτοί που θίγονται  όταν λέμε ότι βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία της ΔΑΚΕ.

Πλέον έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Αρνούνται να κουνήσουν έστω και το μικρό τους δαχτυλάκι όταν είναι να υπερασπιστούν τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Τους δίνουμε "συγχαρητήρια", αποδεικνύουν καθημερινά ότι προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στην εργοδοσία και στους επιχειρηματικούς ομίλους βάζοντας τους εργαζόμενους στο γύψο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να βάλουν τέρμα στον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος.

Αλλάζουμε τους συσχετισμούς!!!

Συμμετέχουμε μαζικά στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 29 Νοέμβρη, την Παρασκευή 30 Νοέμβρη, την Κυριακή 2 Δεκέμβρη και Δευτέρα 3 Δεκέμβρη

Δυναμώνουμε το σωματείο μας - Δυναμώνουμε την οργάνωση μας !!!

Κάνουμε την φωνή μας πιο δυνατή!!!

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ