Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 18:49

Το Συνδικάτο Οικοδόμων στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Το Συνδικάτο Οικοδόμων στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Κλιμάκιο του Συνδικάτου Οικοδόμων,  με επικεφαλής τον πρόεδρο και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Παναγιώτη Καράμπελα, έκανε παρέμβαση σήμερα, Σάββατο 22 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ στην περιοχή της Γιάλοβας για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα…

 

Το Συνδικάτο σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ότι “μετά από γραπτές και τηλεφωνικές καταγγελίες του συνδικάτου και την πίεση που ασκήθηκε το προηγούμενο διάστημα, η κατασκευαστική εταιρία υποχρεώθηκε να προβεί σε αρκετά μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων. 

Τοποθετήθηκαν επιπλέον τρεις νέοι ψύκτες και οι εργασίες σταμάτησαν σε αρκετά συνεργεία όταν ο δείκτης θερμικής καταπόνησης έφτανε στο όριο. 

Σήμερα, με την παρουσία του συνδικάτου, σταμάτησαν όλα τα συνεργεία που εκτελούσαν εργασίες σε εξωτερικό χώρο αλλά και σε σημεία που είχαν τοποθετηθεί πρόχειρες κατασκευές σκίασης.

Στη σημερινή παρέμβαση και συζήτηση που έγινε με τους συναδέλφους, αναδείχθηκε ακόμα περισσότερο η δύναμη του οργανωμένου αγώνα μέσα από το συνδικάτο και η αναγκαιότητα να γίνουν μέλη του ακόμα περισσότεροι οικοδόμοι. 

Για ακόμα μία φορά αναδείχθηκε ότι για τη σωματική ακεραιότητα, την υγεία και την προστασία τους οι εργαζόμενοι στις οικοδομές δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από κανένα σωτήρα, καμία κυβέρνηση και κανένα κατασκευαστικό όμιλο, που χρόνια τώρα μπροστά στα κέρδη τους τσακίζουν τις ζωές μας. Μόνο η δική μας δράση και ο οργανωμένος αγώνας, μέσα από τις γραμμές του συνδικάτου, μπορούν να επιβάλουν στην πράξη μέτρα για την προστασία της υγείας και των ζωών μας”.