Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 13:42

Μονιμοποίηση συμβασιούχων covid και ισονομία ανέργων

Μονιμοποίηση συμβασιούχων covid και ισονομία ανέργων

Ψήφισμα για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων που προσλήφθηκαν στον Δήμο Καλαμάτας για να καλύψουν τις ανάγκες που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, κατέθεσε η δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 23/5. 

Αποκαλυπτικά ήταν όσα κατέθεσε για το θέμα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος ("με σταματούν στο δρόμο και με ρωτούν γιατί όχι εμείς και μόνο οι φίλοι του δημάρχου;"). Και δεν ήταν η πρώτη φορά που οι μειοψηφίες έχουν "καταγγείλει" τον δήμαρχο για προσλήψεις ημετέρων.

Αναρωτιόμαστε πότε θα σπάσει αυτό το απόστημα και θα υπάρξει αξιοκρατία στις προσλήψεις; Είναι άδικη η οποία μονιμοποίηση, απέναντι σε όσους αναζητούν δουλειά μέσω ενός οκτάμηνου προγράμματος, που έτσι κι αλλιώς υλοποιούν οι Δήμοι). 

Για λόγους ισονομίας των ανέργων, καλώς αντέδρασαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας. Ακατανόητη η στάση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", να ψηφίσει θετικά με το επιχείρημα "δουλειά για όλους", παρά τις καταγγελίες που γίνονται ότι η δημοτική αρχή θέλει να στήσει "μαγαζί" στον Δήμο.

Μαργαρίτα Γρ. Πουλοπούλου