Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 00:00

Νέα παρέμβαση του περιφερειάρχη: Πρέπει να υποστηριχθεί από το κράτος το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ο διευθυντής του Κ.Υ. Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος, με το αναμνηστικό-τιμητικό αντίγραφο σφραγίδας της Περιφέρειας που του πρόσφερε ο περιφερειάρχης Π.Νίκας Ο διευθυντής του Κ.Υ. Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος, με το αναμνηστικό-τιμητικό αντίγραφο σφραγίδας της Περιφέρειας που του πρόσφερε ο περιφερειάρχης Π.Νίκας

Με δεύτερη παρέμβασή μέσα σε πέντε μέρες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ζήτησε να υποστηριχτεί από το κράτος, αλλά και από όλους, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μάλιστα υπογράμμισε ότι οι φωνές που εκφράζουν το ίδιο αίτημα δεν είναι ούτε ακραίες ούτε υπονομευτικές, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας ζήτησε εκ νέου την υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την ευκαιρία της παράδοσης από την Περιφέρεια και δεύτερου ISOBOX στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας για τα περιστατικά κόβιντ. Με την ίδια ευκαιρία ο περιφερειάρχης εκδήλωσε την εκτίμησή του προς τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας, Παναγιώτη Κατσαφάδο, προσφέροντας αναμνηστικό-τιμητικό αντίγραφο σφραγίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το έργο του για την υγεία των πολιτών…

Στην παραλαβή του ISOBOX παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος, ο διευθυντής κεντρικής υπηρεσίας υγείας της Περιφέρειας, Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο συντονιστής του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία, Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος.

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας τόνισε μεταξύ άλλων ότι “τα νοσοκομεία μας χρειάζονται, επειγόντως, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και διοικητικό εν γένει προσωπικό -και προφανώς πρέπει να παραμείνει αυτό που εργάζεται εκεί”. 


Κραυγή αγωνίας και “προκαλώ το υπουργείο Υγείας να μας πει πόσα χρήματα έχει διαθέσει για τα Νοσοκομεία μας”


Πρόσθεσε ότι “η πανδημία, ιδιαίτερα όσον αφορά στο σύστημα υγείας, πρέπει να αποτελέσει για όλους μας ένα μάθημα. Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό, σύγχρονο, κρατικό, σύστημα υγείας για να μπορεί να υποστηρίζει τον πληθυσμό -και όπως γνωρίζετε το κρατικό σύστημα υγείας στηρίζει περισσότερο τον αδύνατο, τον φτωχό συμπολίτη, προς τον οποίον πρέπει πάντα να στρέφουμε το βλέμμα μας και τον στηρίζουμε στον υψηλότερο δυνατό βαθμό”.

Σε ό,τι αφορά τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας ο περιφερειάρχης είπε ότι “στο πρόσωπο του κ. Κατσαφάδου ευχαριστούμε τον καθένα και την καθεμία από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τιμούμε όλους αυτούς και αυτές που αγωνίστηκαν τον καιρό της πανδημίας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και αντεπεξήλθαν”.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσαφάδος ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη τονίζοντας ότι “ήταν από την  πρώτη στιγμή δίπλα μας, όχι μόνο ηθικά, αλλά και υλικά και οικονομικά. Μας προφέρατε τα πάντα και είσαστε παρών σε κάθε έκκλησή μας”.