Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 13:17

Νέα δήλωση στήριξης των εργαστηριακών ιατρών από τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας

Νέα δήλωση στήριξης των εργαστηριακών ιατρών από τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας

Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας στηρίζει το “δίκαιο αίτημα” των εργαστηριακών ιατρών που προβαίνουν σε κινητοποιήσεις από 26, 27 και 28 Μαΐου για την κατάργηση του clawback, την ελάφρυνση των συσσωρευμένων υποχρεώσεων και την καθιέρωση αξιοπρεπών αμοιβών και υποχρεώσεων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας: Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καθώς και οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας, στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα και τις δράσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών που κινητοποιούνται από 26, 27 και 28 Μαΐου, σύμφωνα και με τις πάγιες θέσεις και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ στις 16/4/22.

Ο ΠΙΣ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας καλούν για καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και επιπλέον ζητούν την υποστήριξη και των κλινικών ιατρών στον αγώνα των συναδέλφων τους.

Ενωμένοι και συνεπείς αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του clawback, την ελάφρυνση των συσσωρευμένων αναγκαστικών υποχρεώσεων και την καθιέρωση αξιοπρεπών αμοιβών και αποζημιώσεων.

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και οι Ιατρικοί Σύλλογοι  της Ελλάδας, ζητούν αύξηση του προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις, ώστε να αποπληρώνονται όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται από τους ιατρούς.