Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 01:19

Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας για δύο μέρες στο Μέγαρο Χορού

Κωνσταντίνος Σκρεπέτης, Παναγιώτης Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος Σκρεπέτης, Παναγιώτης Γιαννόπουλος

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΙΣ ΟΧΤΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ  
Ξεκινά στις δέκα το πρωί της Παρασκευής, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το διήμερο 12ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας, ενώ η επίσημη εκδήλωση για το κοινό θα πραγματοποιηθεί στις οχτώ το βράδυ, με χαιρετισμούς των διοργανωτών και των εκπροσώπων θεσμικών φορέων και στη συνέχεια με ομιλία για το κοινό, από την Πολυξένη Νικολοπούλου Σταμάτη με θέμα “Περιβάλλον και Υγεία: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για ένα καλύτερο αύριο”. Ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, που διοργανώνει το συνέδριο, Κωνσταντίνος Σκρεπέτης και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου τόνισαν ότι θα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική επιστημονική εκδήλωση, μετά από κενό δύο χρόνων λόγω της πανδημίας και με αρκετές διαλέξεις και συζητήσεις που βασίζονται στην εμπειρία και τη γνώση που αποκόμισαν οι γιατροί και οι επαγγελματίες υγείας από την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού…

Ο κ. Σκρεπέτης ανέφερε ότι μέσα στα δύο χρόνια της πανδημίας μπορεί να διακόπηκαν οι σημαντικές επιστημονικές εκδηλώσεις, όπως το Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας, ωστόσο υπογράμμισε ότι οι γιατροί και οι επαγγελματίες υγείας παρέμειναν στις επάλξεις και πρόσφεραν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς. 

Εισηγήσεις θα γίνουν,  πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας, από διακεκριμένους επιστήμονες, που θα παρουσιάσουν σύγχρονους προβληματισμούς και εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης. 

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε ότι θα παρουσιαστούν εισηγήσεις σχετικά με το νέο κορονοϊό, ανέφερε ότι η ομιλία για το κοινό που θα γίνει από την Πολυξένη Νικολοπούλου Σταμάτη για το περιβάλλον και την υγεία συνδέεται με την ένταξη της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη είπε θα γίνουν εισηγήσεις για γηριατρικά θέματα, για την άθληση και την υγεία, όπως για παράδειγμα τον ξαφνικό θάνατο, για τραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα κ.ά

Στο συνέδριο, πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος, έχει προσκληθεί όλος ο ιατρικός κόσμος της Πελοποννήσου, ενώ θα το παρακολουθήσουν είτε με φυσική παρουσία είτε μέσω του διαδικτύου, ιατροί και επαγγελματίες υγείας από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως και Έλληνες από το εξωτερικό. (ηλεκτρονικά μπορεί να παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται το συνέδριο μέσω της διεύθυνσης www.congressworld.gr).

Τέλος σημείωσε ότι πρόκειται για συνέδριο που ενισχύει τον συνεδριακό τουρισμό στην Καλαμάτα και θα φέρει πολύ κόσμο στην πόλη, τόσο για τις επιστημονικές εισηγήσεις που θα γίνουν όσο και για το ενδιαφέρον που έχει η περιοχή ως προορισμό επισκεπτών. 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου ΕΔΩ

Στ.Μ.