Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 15:56

Επείγουσα ερώτηση Αλ.Χαρίτση για καθαρές και θεσμικές απαντήσεις για το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα

Επείγουσα ερώτηση Αλ.Χαρίτση για καθαρές και θεσμικές απαντήσεις για το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα

Άμεση και θεσμική απάντηση σχετικά με την απόφαση κλεισίματος του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα, ζητά από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, με επείγουσα ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης ανάπτυξης και επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία…

Ο Αλέξης Χαρίτσης χαρακτηρίζει αδιανόητη την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ για κλείσιμο του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα και μεταξύ άλλων τονίζει: «…τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν κυρίως άτομα με χρόνιες παθήσεις, νεφροπαθείς, αλλά και όλους τους ασθενείς που κάνουν χρήση φαρμάκων υψηλού κόστους, με μηδενική συμμετοχή». Υπογραμμίζει επίσης ότι «…εν μέσω έξαρσης της πανδημίας αλλά και εκτόξευσης της ακρίβειας με το κλείσιμο του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ δημιουργούνται νέα και περαιτέρω δυσβάστακτα οικονομικά προβλήματα στους χρόνιους πάσχοντες, όπως είναι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου, οι καρκινοπαθείς, οι ανοσοκατασταλμένοι, οι ρευματοπαθείς, που λαμβάνουν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακά τους».

Τέλος ο Αλ. Χαρίτσης επισημαίνει ότι «…σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ της Καλαμάτας εκτελεί περισσότερες από 2.000 συνταγές τον μήνα, εξυπηρετώντας παράλληλα και μεγάλο αριθμό ασθενών της Λακωνίας εφ’ όσον δεν υπάρχει εκεί αντίστοιχο φαρμακείο».

Παράλληλα και όσον αφορά τις ανακοινώσεις σχετικά με προφορικές δεσμεύσεις του αρμόδιου Υπουργού Υγείας προς τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ κ. Χρυσομάλλη, περί ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης, ο Αλέξης ΧΑρίτσης υπογραμμίζει ότι «αναμένουμε άμεσα την γραπτή και θεσμική απάντηση του Υπουργού στις σαφείς ερωτήσεις που του θέσαμε:

  1. Θα ανακαλέσει άμεσα την απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για διακοπή της λειτουργίας του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα;
  2. Θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του συνόλου των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ προς όφελος των χρονίως πασχόντων, των ασθενών και των ατόμων με αναπηρία;».