Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 11:40

Επιθυμία-επιδίωξη για περισσότερους μόνιμους γιατρούς στο Νοσοκομείο και για ανακαίνιση των χειρουργείων

Ελένη Αλειφέρη, Γιάννης Καρβέλης Ελένη Αλειφέρη, Γιάννης Καρβέλης

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 6ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ 

“Υποσχέθηκα και στη διοίκηση του Νοσοκομείου και στους παράγοντες της Ιατρικής Υπηρεσίας ότι από την πλευρά μου θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, τον επόμενο μήνα, ενδεχομένως και τον τρέχοντα, στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων που θα εκδώσει το υπουργείο Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας να πάρει όσο περισσότερες θέσεις γίνεται για μόνιμο προσωπικό”. Αυτό δήλωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, σε ερώτηση που του υποβλήθηκε σχετικά με τις ελλείψεις ιατρών στις παθολογικές κλινικές του Νοσοκομείου. Ο διοικητής κ. Καρβέλης επισκέφθηκε την Καλαμάτα χθες, ημέρα εορτασμού της πολιούχου Υπαπαντής, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ προηγουμένως επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και είχε συνεργασία με τη διοικήτρια, κ. Αλειφέρη. Επίσης ο διοικητής ανακοίνωσε ότι νέος στόχος είναι η ανακαίνιση των Χειρουργείων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, τονίζοντας ότι από την κατασκευή του Νοσοκομείου μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση σε αυτά…

Ο κ. Καρβέλης χαρακτήρισε τη διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Αλειφέρη “εξαίρετη”, ενώ σημείωσε ότι κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο συνεργάστηκε και με τους διευθυντές της Επιστημονικής και της Ιατρικής Υπηρεσίας. “Είδαμε κάποια μικρά, θα τα χαρακτήριζα, ζητήματα, που αφορούν όπως για παράδειγμα τη Νεφρολογική Κλινική κλπ. Μου εξήγησαν κάποια προβλήματα και από την πλευρά μου έδωσα κάποιες λύσεις, που απ’ ότι αντελήφθην ικανοποίησαν τους γιατρούς”.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ

Ο κ. Καρβέλης ανακοίνωσε ότι επιθεώρησε τις εργασίες που εκτελούνται για την επέκταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, σημειώνοντας ότι βρίσκονται “σε ένα καλό επίπεδο”, ενώ ανέφερε για τη σκοπιμότητα αυτού του έργου: “Νομίζω θα είναι ένα σημαντικό έργο, ένα έργο ανάπτυξης, γιατί πλέον θα ενοποιηθούν σε μια ευθεία αρχιτεκτονική γραμμή τόσο το Παιδιατρικό τόσο το Παθολογικό όσο και το Χειρουργικό Τμήμα. Αυτό θα δώσει την άνεση που χρειάζεται και στους ασθενείς που θα προσέρχονται και στους ιατρούς να κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”. 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ 

Σε ό,τι αφορά την ανακαίνιση των χειρουργείων, ο κ. Καρβέλης είπε ότι μεταξύ των έργων που επιδιώκεται να ενταχθούν για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι και το συγκεκριμένο γιατί “είναι ένα έργο πνοής που θα πρέπει να παλαίψουμε με τη διοίκηση. Εξ όσων γνωρίζω δεν έχει γίνει καμία ανακαίνιση από τότε που φτιάχτηκε. Πρέπει να κάνουμε μια σημαντική παρέμβαση, γιατί είναι έργο που και ανάπτυξη θα δώσει και θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην ποιοτικότερη φροντίδα των ασθενών”. 

Στ.Μ.