Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 15:36

Σε τρεις ημέρες πραγματοποιήθηκαν 800 ιατρικά ραντεβού στον Αριστομένη

Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Γιώργος Μαρκόπουλος, Γιώργος Αθανασόπουλος Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Γιώργος Μαρκόπουλος, Γιώργος Αθανασόπουλος

ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το τριήμερο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή μέχρι χθες, Κυριακή, στον Αριστομένη του Δήμου Μεσσήνης, καθώς συνολικά πραγματοποιήθηκαν 800 ιατρικά ραντεβού με 291 εξεταζόμενες και εξεταζόμενους στις Κινητές Ιατρικές Μονάδες.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, σημείωσε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ ευχαρίστησε το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που είναι ο αποκλειστικός χορηγός της συγκεκριμένης δράσης και τον πανεπιστημιακό καθηγητή, γιατρό Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, που ήταν ο συντονιστής της δράσης…

Ο Δήμος Μεσσήνης ανακοίνωσε σχετικά: «Ένα σύγχρονο «κινητό νοσοκομείο» λειτούργησε το προηγούμενο τριήμερο στον Αριστομένη, όπου γιατροί υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, διαφόρων ειδικοτήτων, πραγματοποίησαν δωρεάν εξετάσεις σε δημότες της Μεσσήνης, στις Κινητές Ιατρικές Μονάδες οι οποίες βρίσκονταν στο Δημοτικό Σχολείο.

Στην εξαιρετικά σημαντική αυτή δράση υγείας, συμμετείχαν συνολικά 291 δημότες του           Δήμου Μεσσήνης, οι οποίοι πραγματοποίησαν 800  ραντεβού, γεγονός που αποδεικνύει ότι η αγαστή συνεργασία του Δήμου με τους φορείς, μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος βρισκόταν και τις τρεις ημέρες στην κοινότητα Αριστομένους, είδε από κοντά το πρόγραμμα στην υλοποίησή του, ενώ συνομίλησε με πολλούς δημότες που απευθύνθηκαν στις Κινητές Μονάδες για ιατρικό έλεγχο.

«Με την υλοποίηση του προγράμματος στην περιοχή μας, διευκολύνουμε τους κατοίκους που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν τον τρόπο να μετακινηθούν ή την οικονομική δυνατότητα να εξεταστούν. Οι συνδημότες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πραγματοποίησαν μια σειρά εξετάσεων σε ειδικότητες της επιλογής τους. Το ενδιαφέρον τους και η αυξημένη προσέλευση, επιβεβαιώνει την επιτυχία της δράσης και μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά που συμβάλλαμε στον έλεγχο υγείας μέσα από αυτή τη συνεργασία», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης.