Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 19:32

Καταγγελία ΟΕΝΓΕ για τη μετακίνηση αναισθησιολόγων από την Κυπαρισσία στην Καλαμάτα

Καταγγελία ΟΕΝΓΕ για τη μετακίνηση αναισθησιολόγων από την Κυπαρισσία στην Καλαμάτα

Την αντίδρασή της για τη μετακίνηση αναισθησιολόγων από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι τροποποιείται ο προγραμματισμός των χειρουργείων με ατομική απόφαση της διοικήτριας του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη. Η ΟΕΝΓΕ απέστειλε καταγγελία στον υπουργείο Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τα άλλα αρμόδια πολιτικά και διοικητικά πρόσωπα και ζητάει την ανάκληση των μετακινήσεων…

 

Η καταγγελία έχει ως εξής: «Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τη διοίκηση του Γ.Ν Μεσσηνίας, που με απόφασή της μετακινεί δύο Αναισθησιολόγους από την Κυπαρισσία στην Καλαμάτα για 4 ημέρες μέσα στον Ιούλιο με πρόσχημα τη λειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου Καλαμάτας. Τροποποιεί μάλιστα τον προγραμματισμό των χειρουργείων για το καλοκαίρι με ατομική απόφαση της διοικήτριας κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. 
Επισημαίνουμε τα εξής:

  1. Στις 3 τελευταίες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων για ιατρούς ΕΣΥ δεν έχει προκηρυχθεί καμία θέση Αναισθησιολόγου για το νοσοκομείο Καλαμάτας.
  2. Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας εξυπηρετεί μεγάλο τμήμα του νόμου Μεσσηνίας (επαρχία Τριφυλίας) και τμήμα του γειτονικού νόμου Ηλείας, που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί και πάρα πολλούς επισκέπτες.
  3. Ορίζει τους συναδέλφους που μετακινεί σε συγκεκριμένες χειρουργικές αίθουσες, συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ανεξαρτήτως του προγραμματισμού του τμήματος και της γνώμηςτου διευθυντή του Αναισθησιολογικού τμήματος.

Άραγε τώρα θυμήθηκαν την εύρυθμη λειτουργία των χειρουργείων; Τώρα που αναγκαστικά μειώνονται οι αίθουσες χειρουργείου προκειμένου να βγει πρόγραμμα καλοκαιρινών αδειών;  Όλο τον υπόλοιπο καιρό τι έκαναν για να μειωθούν οι λίστες αναμονής της ντροπής;

Εδώ και τώρα να προκηρυχθούν όλες οι αναγκαίες θέσεις Αναισθησιολόγων (όπως καταγράφεται και σε ανακοίνωση του Σωματείου ειδικευμένων ιατρών νόμου Μεσσηνίας).

Να ανακληθούν άμεσα οι μετακινήσεις από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, καθώς αυτές υποβαθμίζουν περαιτέρω τη λειτουργία του νοσοκομείου Κυπαρισσίας».