Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 16:27

Νέα κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - Όχι στην απόλυση των ΣΟΧ για να έρθουν εργολάβοι

Νέα κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - Όχι στην απόλυση των ΣΟΧ για να έρθουν  εργολάβοι

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

Στην πανελλαδική στάση εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, για να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου στην εστίαση, τη φύλαξη και την καθαριότητα, για χάρη των εργολάβων, συμμετείχε σήμερα και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο διοργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική είσοδο…

 

“Η κυβέρνηση προσπαθεί σε όλα τα νοσοκομεία να φέρει τους εργολάβους. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό. Θα προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θα είμαστε συνέχεια στους δρόμους με μεγαλύτερες κινητοποιήσεις για να το αποτρέψουμε”, δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, Δημήτρης Τσιλίκας, επισημαίνοντας ότι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου του Νοσοκομείου Καλαμάτας που εργάζονται στην εστίαση, την καθαριότητα και τη φύλαξη είναι 46. 

Ο πρόεδρος του Σωματείου πρόσθεσε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, “μετά από επτά χρόνια συνεχούς Υπηρεσίας και μεγάλη προσφορά δικαιούνται πλέον, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τη μονιμοποίησή τους. Σε αυτό το δικαίωμά τους είμαστε δίπλα τους”. 

Η κεντρική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Υγείας. Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει σχετικά: “Η Εκτελεστική Επιτροπή συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας και έθεσε επιτακτικά το αίτημα να μην απολυθούν οι ΣΟΧ από τα Νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Σωτηρία, Καραμανδάνειο, Άρτα, Λάρισα και όπου αλλού εγκαταστάθηκαν εργολάβοι. Ζητήσαμε την εκδίωξη των εργολάβων δίνοντας τη δυνατότητα με νομοθετική ρύθμιση να συνάπτουν νέες ΣΟΧ τα Νοσοκομεία. Καταθέσαμε την επιχειρηματολογία που έχουμε επανειλημμένως δημοσιοποιήσει στα Δελτία Τύπου ενάντια των εργολάβων.

Πετύχαμε την παραμονή των συναδέλφων ΣΟΧ που απολύονται, επειδή εγκαταστάθηκαν ή εγκαθίστανται εργολάβοι έως 30/6/2024 παράλληλα με την εγκατάσταση των εργολάβων. Πετύχαμε την παράταση των Συμβάσεων όλων των ΣΟΧ έως 30-6-2024.

Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να εγκατασταθούν εργολάβοι στα Νοσοκομεία. Εμείς όμως σήμερα πετύχαμε μια νίκη με την επαναπρόσληψη των ΣΟΧ που απολύθηκαν ή απολύονται τις επόμενες ημέρες, την παράταση όλων έως 30/6/2024 και έχουμε τη δυνατότητα με νέες κινητοποιήσεις – παρεμβάσεις να πετύχουμε την εκδίωξη των εργολάβων, την συνεχή παράταση των συμβάσεων ΣΟΧ έως το τελικό στόχο που είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Παράλληλα ζητήσαμε ενημέρωση για τα προγράμματα ΔΥΠΑ και PHILOS. Το πρόγραμμα ηλικίας 55-67 ετών είναι προς υπογραφή στην Υπουργό Εργασίας. Είναι οριστικό. Ως εκ τούτου σε λίγες ημέρες όσοι συνάδελφοι έληξαν οι συμβάσεις μετά τις 31/9/2023 επανέρχονται στην εργασία στον ίδιο φορέα.

Το πρόγραμμα των 4.000 ΟΑΕΔ είναι προς υπογραφή. Ζήτημα λίγων ημερών η ολοκλήρωσή του. Μας είπε επίσης ότι θα υπάρξει ανανέωση του προγράμματος Philos .Επίσης μας διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί λύση για να παραμείνουν οι ειδικευόμενοι Νοσηλευτές των οποίων η σύμβαση λήγει 29/2/2024.

Συνεχίζουμε τον αγώνα 22/02/2024 μεγάλη Πανελλαδική Κινητοποίηση. Πανελλαδική Συγκέντρωση 08:30πμ στην Πλατεία Μαβίλη και πορεία που θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας”.

Στ.Μ.