Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 21:02

Σταματά οριστικά η Μεσσήνη να ασχολείται με το καρναβάλι της Καλαμάτας

Σταματά οριστικά η Μεσσήνη να ασχολείται με το καρναβάλι της Καλαμάτας

ΝΟΙΩΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 
Όλοι είπαν τα καλύτερα λόγια χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Μεσσήνης, για το φετινό καρναβάλι. Όλοι συμφώνησαν ότι σημείωσε μεγάλη επιτυχία, παρότι μάλιστα τα χρήματα που μπορούσαν να διατεθούν ήταν μόλις 15.000 ευρώ. Επιπλέον, όλοι συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να έχει η Μεσσήνη καμία ανταγωνιστική διάθεση απέναντι στην Καλαμάτα, για το Καλαματιανό Καρναβάλι. Αυτό που τόνισαν ο Τάσος Παπαγεωργίου και ο Γιώργος Αθανασόπουλος από τη μείζονα μειοψηφία, ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος και η αρμόδια αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, είναι ότι το «νεωτερικό» Καρναβάλι της Καλαμάτας είναι κάτι πολύ διαφορετικό σε σχέση με το Καρναβάλι της Μεσσήνης που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας συνοδευόμενο από σημαντικά έθιμα. Συμφώνησαν λοιπόν ότι στο εξής δεν υπάρχει λόγος να γίνεται οποιαδήποτε ανταγωνιστική αναφορά για το Καλαματιανό Καρναβάλι, όπως έγινε κάποια στιγμή φέτος…

Η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου έκανε τον οικονομικό απολογισμό του καρναβαλιού, που σχεδόν άγγιξε τα 15.000 ευρώ, το ποσό δηλαδή που είχε προϋπολογιστεί. Η έγκριση του απολογισμού ήταν ομόφωνη, ενώ η κ. Παναγοπούλου σημείωσε ακόμη ότι αμέσως μετά το Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης, μέσα στον Απρίλη δηλαδή, θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την προετοιμασία και την ανάπτυξκη, πάντα με βάση τα παραδοσιακά του στοιχεία, του καρναβαλιού του 2018. Επίσης η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι σημαντική ήταν η συμβολή για τη φετινή επιτυχία του καρναβαλιού ετεροδημοτών της Μεσσήνης, που συμμετείχαν στην οργάνωσή του και στις εκδηλώσεις του.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Αθανασόπουλος, αναγνώρισε ότι το φετινό καρναβάλι έγινε με μεγάλη επιτυχία, σχολίασε όμως ότι θα πρέπει να αποφευχθεί στο μέλλον η σάτιρα επάνω σε θρησκευτικές τελετές, όπως είπε ότι έγινε φέτος κατά την αναπαράσταση δρώμενου γάμου. Επιπλέον είπε ότι η δημοτική αρχή διόρθωσε το λάθος των προηγούμενων χρόνων και άνοιξε και πάλι την πλατεία για την παρέλαση των καρναβαλιστών.
Ο Τάσος Παπαγεωργίου, επίσης της μείζονος μειοψηφίας, πρόσθεσε ότι το μόνο πρόβλημα στο φετινό καρναβάλι ήταν κάποιες ανταγωνιστικές αναφορές που έγιναν για το καρναβάλι της Καλαμάτας. Σχολίασε ότι το Καρναβάλι της Μεσσήνης δεν έχει να ανταγωνιστεί σε τίποτα το Καρναβάλι της Καλαμάτας και πως με τις αναφορές που έγιναν εμφανίστηκε η Μεσσήνη σαν να είναι ο φτωχός συγγενής της Καλαμάτας.
Ο αντιδήμαρχος, Νίκος Ξαρχάκος, αλλά και η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, συμφώνησαν με την παρατήρηση του Τάσο Παπαγεωργίου.
Τέλος, ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες τόσο στο καρναβάλι όσο και στη διοργάνωση του. Τόνισε ότι πρόκειται για μια δύσκολη εκδήλωση και ότι η δυσκολία έχει να κάνει και με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες για την επαρκή χρηματοδότηση του καρναβαλιού. Διαβεβαίωσε πάντως ότι κάθε χρόνο θα καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το καρναβάλι να γίνεται καλύτερο.
Στ.Μ.