Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 10:52

Θετική άποψη του υπουργείου Άμυνας για την πίστα αγώνων στην Τρίοδο

Θετική άποψη του υπουργείου Άμυνας για την πίστα αγώνων στην Τρίοδο

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
Ικανοποιημένος έφυγε από το ραντεβού του με τον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος επιδιώκει την τροποποίηση του παραχωρητηρίου του αεροδρομίου της Τριόδου, ώστε να καταστεί ελκυστικό προς τους ιδιώτες επενδυτές το σχέδιο, για τη δημιουργία πίστας αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και καταστημάτων για την προβολή και πώληση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, «ο στόχος της δημοτικής αρχής είναι, στους όρους του παραχωρητηρίου να προβλέπεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα παραχώρησης του αεροδρομίου στο Δήμο και, επιπλέον, να είναι εφικτή η κατασκευή των προβλεπόμενων έργων από ιδιώτη μέσω Σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Οι όροι που ήδη ισχύουν, καθιστούν απαγορευτική την υλοποίηση του έργου από ιδιώτη επενδυτή και επιβάλλεται η τροποποίησή τους, με αναμενόμενα οικονομικά οφέλη και για το Δήμο μας, αλλά και για την αεροπορία. Οι δυνατότητες εξεύρεσης χρηματοδοτικών μέσων από το Δήμο συνεχώς μειώνονται το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να απομένει ως μοναδική λύση για την αξιοποίηση του χώρου, η ιδιωτική επένδυση».
Ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι ο κ. Αβραμόπουλος «ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου και στην ουσία συμφωνεί στην τροποποίηση και πρότεινε τη σύσταση επιτροπής από εκπροσώπους του Δήμου, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να καταλήξουμε στο τελικό κείμενο της παραχώρησης».
Γενικότερα, για το σχεδιασμό του Δήμου Μεσσήνης, όσον αφορά στο αεροδρόμιο της Τριόδου, ο δήμαρχος σημείωσε: «Ήδη εκπονούμε το Master Plan για την αξιοποίηση του αεροδρομίου, με στόχο όχι μόνο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τύπου Dragster, αλλά και τη δημιουργία κυκλικής πίστας, σε συνδυασμό με εγκαταστάσεις προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Σύμφωνα με την προμελέτη, που έχει ήδη εκπονηθεί, προβλέπεται η κατασκευή υποδομών (κυκλική πίστα, ασφαλτόστρωση, εξοπλισμός ασφάλειας των αγώνων, κερκίδες, parking, καταστήματα πώλησης τοπικών προϊόντων κ.λπ.). Ο χώρος του αεροδρομίου Τριόδου ενδείκνυται για μια τέτοια επένδυση, λόγω των καλών κλιματικών συνθηκών, της μικρής απόστασης από την Αθήνα, την ύπαρξη σε μικρή απόσταση πολιτικού Αεροδρομίου, καθώς και ξενοδοχειακών υποδομών και της έλλειψης ανάλογων έργων στη Νότια Ελλάδα. Η ολοκλήρωση μιας τόσο σημαντικής επένδυσης, αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας. Η κατασκευή του έργου θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολυάριθμους φίλους του αθλήματος, θα έχουμε αύξηση των απαιτήσεων σε υποδομές εστίασης και διαμονής, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης, θα έχουμε επίσης προβολή και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων».