Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 10:20

Κατηγορούμενος ο πρώην δήμαρχος Άριος για το σκουπιδότοπο στα Σπιτάκια

Κατηγορούμενος ο πρώην δήμαρχος Άριος για το σκουπιδότοπο στα Σπιτάκια

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ
Για τη δημιουργία παράνομης χωματερής στα Σπιτάκια της Τοπικής Κοινότητας Άμμου, με συνέπεια τη ρύπανση και υποβάθμιση της περιοχής, κατηγορούνται ο πρώην δήμαρχος Άριος, Γιώργος Γιαννακόπουλος, και ο Δημήτρης Τσιμπούρης, που εκτελούσε εργασίες στον πρόχειρο σκουπιδότοπο.
Η δίκη έχει προσδιοριστεί να γίνει αύριο, Πέμπτη, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, αν και αναμένεται να αναβληθεί, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, ο Δημήτρης Τσιμπούρης κατηγορείται ότι προκάλεσε «ύπαρξη ανεξέλεγκτου χώρου απόρριψης στερεών αποβλήτων σε φυσικά διαμορφωμένη κοιλότητα, δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στο Δ.Δ. Άμμου. Στον πυθμένα της κοιλότητας, υπήρξαν μεγάλες ποσότητες στερεών αποβλήτων σκεπασμένες με χώμα. Στα τοιχώματα της κοιλότητας και εκτός αυτής, υπήρχαν επίσης μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων. Η δυσοσμία σε όλη την περιοχή ήταν πολύ έντονη. Τα απορρίμματα είχαν μεταφερθεί, λόγω του αέρα, σε παρακείμενες καλλιεργημένες εκτάσεις».
Ο δε πρώην δήμαρχος Άριος, Γιώργος Γιαννακόπουλος, κατηγορείται ότι «προκάλεσε με πρόθεση σε άλλον (σ.σ. στον Δ. Τσιμπούρη) την απόφαση να εκτελέσει την άδικη πράξη που διέπραξε. Συγκεκριμένα, με πειθώ, φορτικότητα και κατάλληλη προτροπή έπεισε τον 1ο κατηγορούμενο να τελέσει την αξιόποινη πράξη, την οποία εκείνος τέλεσε».
Το θέμα συζητήθηκε χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, όπου αποφασίστηκε να υποστηριχθεί ο πρώην δήμαρχος Άριος.