Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 21:27

Παρολίγον "έκρηξη" του Δημήτρη Πτωχού για τα εκρηκτικά στη σήραγγα του Πεταλιδίου

Παρολίγον "έκρηξη" του Δημήτρη Πτωχού για τα εκρηκτικά στη σήραγγα του Πεταλιδίου

Πρώτη φορά έχασε τον αυτοέλεγχό του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, σήμερα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν η Ντίνα Νικολάκου, από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη, υποστήριξε ότι μεθοδεύεται η αλλαγή των όρων για τη διάνοιξη της σήραγγας στο Πεταλίδι, για την ολοκλήρωση του οδικού έργου Τζάνε-Καλαμάκι χωρίς να περάσει ο οδικός άξονας μέσα από την ακρόπολη της Αρχαίας Κορώνης. Η Ντίνα Νικολάκου, αναφερόμενη σε δήλωση του περιφερειάρχη, είπε ότι η Περιφέρεια φέρεται να μην απορρίπτει το ενδεχόμενο χρήσης εκρηκτικών για τη διάνοιξη της σήραγγας, κάτι που υποστήριξε ότι δεν περιλαμβάνεται στους όρους του έργου. Ο πάντα, μέχρι τώρα, ήρεμος περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός, εκνευρίστηκε, τόνισε ότι η Περιφέρεια δεν έχει δώσει έγκριση για τη χρήση εκρηκτικών και ούτε μπορεί να τη δώσει, αν δεν τη ζητήσει πρώτα επίσημα ο ανάδοχος και αν δεν υπάρξει σχετική άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού…

 

Πρώτα απάντησε στην Ντίνα Νικολάκου ο αρμόδιος για τα έργα υποδομής αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Τσουκαλάς. Είπε ότι το έργο της σήραγγας εξελίσσεται με μηχανικά μέσα, ότι στους όρους του έργου δεν αποκλείεται η χρήση και εκρηκτικών μέσων, ενώ τόνισε ότι αν κριθεί ανάγκη να χρησιμοποιηθούν εκρηκτικά αυτό θα συμβεί με ελεγχόμενο τρόπο και με σκοπό τη χαλάρωση των εδαφών. Πάντως ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας δεν έχει κριθεί ως αναγκαία η χρήση εκρηκτικών, ενώ σημείωσε ότι η διάνοιξη της σήραγγας με μηχανικά μέσα είναι χρονοβόρα και αν χρειαστεί να παραταθεί η διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου, που έχει προσδιοριστεί για τον Αύγουστο, τότε η παράταση που ενδεχομένως δοθεί θα είναι μέχρι το τέλος του 2024 και όχι μεγαλύτερη. 

Ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός ανέφερε ότι τα πράγματα έχουν όπως τα ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς, ενώ επισήμανε πως ο κατασκευαστής μάλλον θα ζητήσει άδεια για τη χρήση εκρηκτικών αλλά “η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι δεν θα την πάρει αυτή τη έγκριση”. 

Στ.Μ.