Τετάρτη, 11 Μαϊος 2016 01:17

Ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και ώρα για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης

Μπάμπης Βακαλόπουλος, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Γιάννης Χριστόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Τάκης Αναστόπουλος και Νάντια Γιαννακοπούλου Μπάμπης Βακαλόπουλος, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Γιάννης Χριστόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Τάκης Αναστόπουλος και Νάντια Γιαννακοπούλου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ 
Την ανάγκη ανασυγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς και τις προσπάθειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τόνισαν οι εκπρόσωποι του κόμματος, ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ, ο Τάκης Αναστόπουλος και η Νάντια Γιαννακοπούλου, στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο ξενοδοχείο «REX» της Καλαμάτας. Στην ίδια εκδήλωση υπογραμμίστηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί τη χώρα σε νέο μνημόνιο και αναφέρθηκε ότι είναι αναγκαιότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης…

Η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πραγματοποίησε περιοδεία στην Καλαμάτα, είχε επαφές με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου και με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ενώ συνομίλησε με επαγγελματίες και πολίτες.
Στην εκδήλωση στο «REX», την οποία συντόνισε ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο βουλευτής Αργολίδας και πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης υποστήριξε ότι οι μάσκες της κυβέρνησης έχουν πέσει πλέον και έχουν αποκαλυφθεί τα ψέματά της. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε νέο μνημόνιο, κάτι μάλιστα που το παρουσιάζει ως επιτυχία. Επιπλέον ο Γιάννης Μανιάτης σχολίασε ότι στην κυβέρνηση υπάρχει μια «περίεργη συμμαχία» από μια «δημαγωγική ακροαριστερά» με έναν πολιτικό λόγο «λαϊκίστικης αριστεράς» και μια «ακροδεξιά αντίληψη συνομωσιολογικού και ψεκαστικού χαρακτήρα».
Ο Γιάννης Μανιάτης υποστήριξε επίσης ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε τη χώρα όταν αυτή είχε αρχίσει πλέον να αναπνέει ξανά, ωστόσο την ξανάφερε σε μια πολύ βαριά, πολύ δύσκολη και πολύ σοβαρή κατάσταση. Σημείωσε δε ότι η κατάσταση είναι τόσο άσχημη ώστε έχει έρθει η ώρα για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης.
Σε ό,τι αφορά την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς ο βουλευτής Αργολίδας είπε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει βαθιά πίστη στην προσπάθεια που ξεκίνησε πέρσι με τη συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και άλλων κινήσεων και τόνισε ότι στη πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο θα επιδιωχθεί η διαμόρφωση της προγραμματικής διακήρυξης, του πολιτικού αφηγήματος που θα οδηγήσει στην αλλαγή της σελίδας αυτού που ονομάζεται κεντροαριστερά, σοσιαλδημοκρατία ή όπως αλλιώς στην Ελλάδα. Επιπλέον εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα και σε ό,τι αφορά το διάλογο με το Ποτάμι.
Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, από την πλευρά του, κατά την πρωτολογία του αναφέρθηκε αποκλειστικά στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς. Τόνισε δε ότι σε όλη την Ευρώπη οι μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί είναι τα δημοκρατικά-σοσιαλιστικά κόμματα και τα λαϊκά κόμματα και μόνο στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί το δίπολο με το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς με τις αυταπάτες του και τις αδιέξοδες ιδεοληψίες του και με το συντηρητικό κόμμα στο οποίο υπάρχουν ισχυρές φωνές που πυροδοτούν τον κοινωνικό αυτοματισμό, όπως είπε.   
Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης υποστήριξε ότι για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς στη χώρα είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ανανέωση προσώπων και ιδεών και η αλλαγή πολιτικών πρακτικών.
Στ.Μ.