Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 18:05

Τατούλης και Δούρου σαμποτάρουν την απεργία των εξεταστών οδήγησης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΒΒΑΤΑΣ 
Βέλη κατά των περιφερειαρχών Αττικής, Ρένας Δούρου και Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, εξαπολύει το Δημήτρης Φαββατάς, για τις αποφάσεις τους να γίνονται οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών εντός του κανονικού ωραρίου των εξεταστών, κάτι που, όπως υποστηρίζει ο συνδικαλιστής, αφενός σαμποτάρει με δόλιο τρόπο την απεργία και αφετέρου δεν λύνει το πρόβλημα, αντίθετα δημιουργεί μεγαλύτερο σε ό,τι αφορά την εύρυθμη λειτουργία των Διευθύνσεων Μεταφορών. Ο Δημήτρης Φαββατάς καλεί τους συναδέλφους του να συνεχίσουν να απέχουν από τις εξετάσεις μέχρι να πληρωθούν…

Ο Δημήτρης Φαββατάς είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας και σε σχετική έγγραφη δήλωσή του τονίζει: «O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με αφορμή το πρόβλημα της μη πραγματοποίησης των εξετάσεων οδήγησης λόγω της απεργίας διαρκείας των αρμοδίων υπαλλήλων έσπευσε να συνταχθεί με την Περιφερειάρχη Αττικής και από κοινού να ανακηρυχθούν ως αυτόκλητοι υπερασπιστές και σωτήρες του δημοσίου συμφέροντος και της εξυπηρέτησης δήθεν των πολιτών. Γι’ αυτό αποφάσισαν αιφνιδιαστικά την πραγματοποίηση των εξετάσεων οδήγησης εντός του πρωινού ωραρίου εργασίας, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις τους, θεωρώντας προφανώς ότι οι ήδη υποστελεχωμένες Διευθύνσεις Μεταφορών θα μπορέσουν ανταποκριθούν σε επιπλέον καθήκοντα.
Λησμονούν φαίνεται ότι πρώτοι υπηρετούν τις καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, οι οποίες αποψίλωσαν τις δημόσιες υπηρεσίες από το προσωπικό παραλύοντας τη δημόσια διοίκηση. Ταυτόχρονα, με ύπουλο και δόλιο τρόπο επιχειρούν να σαμποτάρουν το δίκαιο απεργιακό αγώνα των εξεταστών οδήγησης, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από τον προηγούμενο χρόνο. Αντί λοιπόν οι Περιφερειάρχες να προβαίνουν σε ημίμετρα, θα έπρεπε πρώτοι εκείνοι να πιέζουν το Υπουργείο να ψηφίσει τη σχετική τροπολογία, που θα έλυνε τόσο το θέμα των εξεταστών οδήγησης όσο κυρίως το ευαίσθητο θέμα της ανανέωσης των διπλωμάτων των υπερηλίκων και των ΑΜΕΑ.
Βέβαια, και το ίδιο το Υπουργείο Μεταφορών δεν είναι άμοιρο ευθυνών, καθώς παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του Υπουργού ότι η σχετική τροπολογία να ψηφιζόταν άμεσα από τη Βουλή δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια φέρνοντας στα όριά τους τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πολίτες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. 
Ζητάω λοιπόν να αποσυρθούν άμεσα οι παραπάνω απαράδεκτες, εκβιαστικές και αντιεργατικές αποφάσεις των Περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου. Ζητάω επίσης από τον Υπουργό Μεταφορών να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Ζητάω, τέλος, από τους συναδέλφους εξεταστές υποψηφίων οδηγών να συνεχίσουν να απέχουν από το έργο της εξέτασης οδήγησης, μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας και να επιστρέψουν οι Διευθύνσεις Μεταφορών στην εύρυθμη λειτουργία τους».