Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 15:11

Τρελές εκπτώσεις πριν λίγες ημέρες, άγονοι σήμερα οι διαγωνισμοί του Δήμου Καλαμάτας

Τρελές εκπτώσεις πριν λίγες ημέρες, άγονοι σήμερα οι διαγωνισμοί του Δήμου Καλαμάτας

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΔΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ 
Από τις εκπτώσεις που ξεπέρασαν ακόμη και το 60%, όσον αφορά τα έργα που ο Δήμος Καλαμάτας θα κάνει με το καινούργιο δάνειο των 5,3 εκατομμυρίων ευρώ, φτάσαμε σήμερα στους άγονους διαγωνισμούς… Σήμερα λοιπόν επρόκειτο να δημοπρατηθούν το έργο της ανάπλασης στην ανατολική όχθη του Νέδοντα, από την οδό Κροντήρη μέχρι τη μαρίνα και το έργο της δημιουργίας αθλητικού χώρου στα Παλιάμπελα. Οι διαγωνισμοί ωστόσο δεν έγιναν, γιατί δεν κατατέθηκε καμία προσφορά, παρότι έξω από το γραφείο των δημοπρασιών είχαν συγκεντρωθεί εργολάβοι, όχι μόνο από τη Μεσσηνία αλλά και από την Αθήνα…

Ο προϋπολογισμός του έργου της ανάπλασης της ανατολικής όχθης του Νέδοντα ανέρχεται στα 1,170 εκατ. ευρώ και του έργου στα Παλιάμπελα στις 300.000 ευρώ.
Μετά την άγονη σημερινή διαδικασία θα οριστεί το συντομότερο νέα ημερομηνία για την επανάληψη των δύο διαγωνισμών.
Σημειώνεται ότι στα μέσα του Μάη δημοπρατήθηκαν, πάντα όσον αφορά τα έργα που έχουν ενταχθεί στο δάνειο των 5,3 εκατ. ευρώ, το έργο της ανάπλασης στα «Ουζάκια», προϋπολογισμού 1,925 εκατ. ευρώ, όπου ο ανάδοχος, η εταιρία «Ολύμπιος», προσέφερε έκπτωση ύψους 60,32%, επίσης το έργο της επισκευής της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, προϋπολογισμού 1,364 εκατ. ευρώ, όπου ο ανάδοχος, η εταιρία PDL, προσέφερε έκπτωση ύψους 60,20%, καθώς και το έργο της ανάπλασης μιας όχθης του Άρι, προϋπολογισμού 379.000 ευρώ, όπου ο ανάδοχος, η «Alpha Delta Constructions», προσέφερε έκπτωση 52,03%.
Στ.Μ.