Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016 16:49

Απάντηση Νίκα, ανταπάντηση Μαντά: Ξεκατίνιασμα…

ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ
Κατευθυνόμενες πολιτικές γελοιότητες, χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, την επιστολή του αντιπεριφερειάρχη, Περικλή Μαντά, για τη στάση του δημάρχου στην υπόθεση με το στρατόπεδο της Καλαμάτας. Ο Περικλής Μαντάς, ανταπάντησε, με νέες αιχμές. Στη μέση της αντιπαράθεσης έχει βρεθεί ο γιος του δημάρχου και η μετάθεσή του σε στρατιωτική μονάδα της χώρας…

Η απάντηση του δημάρχου στη επιστολή του Περικλή Μαντά έχει ως εξής: «Προφανώς και δεν απαντώ σε κατευθυνόμενες πολιτικές γελοιότητες και από χαρακτήρα, αλλά κυρίως χάριν του στρατοπέδου μας, για την παραμονή του οποίου αγωνίσθηκα ουσιαστικά και αποτελεσματικά από το 2011. Οι αξιωματικοί μας γνωρίζουν.
Η προκλητική ρουσφετολογική συμπεριφορά ασφαλώς χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα, αποτέλεσε όμως κίνδυνο για την ύπαρξη του στρατοπέδου, μαζί με τη χρησιμοποίησή του στην ακραία κομματική σύγκρουση. Ας αφήσουμε, επιτέλους, το στρατόπεδό μας ήσυχο!
Τέλος, ειλικρινά χαίρομαι γιατί η σημερινή Νέα Δημοκρατία φαίνεται να διαφοροποιείται από συμπεριφορές και νοοτροπίες, που την οδήγησαν σε συνεχείς και πρωτοφανείς ήττες. Ο λαός θα την βοηθήσει σ' αυτήν την προσπάθειά της.
Ως προς τα άλλα, είναι μικρός ο τόπος μας και γνωριζόμαστε όλοι.
Υ.Γ. Για να μην υπάρχει καμία παρανόηση, ο γιος μου υπηρετεί 800 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του».
Η ανταπάντηση του Περικλή Μαντά έχει ως εξής: «Προφανώς και τα φαντάσματα καταδίωξης του κ Νίκα ξαναεμφανίστηκαν. Ας νομίζει ό,τι θέλει, άλλωστε του είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει ότι πιθανόν να έκανε και κάπου λάθος.
Την ιστορία με το στρατόπεδο είναι ο ίδιος που τη συντηρεί κάνοντας επαναλαμβανόμενες δηλώσεις τις τελευταίες μέρες. Και μάλιστα επιτιθέμενος σε όποιον έχει αντίθετη άποψη.
Η χθεσινή Νέα Δημοκρατία που αναφέρεται στη δήλωση του, είναι αυτή που έδωσε το χρίσμα στον συνδυασμό του σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Το χρίσμα το οποίο τη μία το θεωρούσε άδειο πουκάμισο και την άλλη απαιτούσε από το κόμμα να το λάβει. 
Επίσης είναι αυτή που στην πιο δύσκολη στιγμή της χώρας κατάφερε να την κρατήσει όρθια και να την παραδώσει σε καλύτερη θέση από αυτή που την παρέλαβε. Καθένας πλέον το αντιλαμβάνεται αυτό.
Η σημερινή Νέα Δημοκρατία σέβεται την ιστορία της και προσπαθεί να ενώσει και όχι να διχάσει κατευθυνόμενη από πολιτικές εμμονές.
Ο τόπος μας μικρός και τα γεγονότα πρόσφατα. Και όλοι έχουμε καλή μνήμη.
Υ.Γ. 800 χλμ από την Καλαμάτα είναι η όμορφη Θεσσαλονίκη. Ούτε παραμεθόριος ούτε νησί. Ας κρίνει ο κόσμος».