Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 22:14

Ο δήμαρχος προανήγγειλε την ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ του Νέδοντα

Ο δήμαρχος προανήγγειλε την ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ του Νέδοντα

ΛΟΓΩ ΚΟΣΤΟΥΣ-ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 
Την ανάθεση της εκμετάλλευσης των πάρκινγκ του Νέδοντα σε ιδιώτη, προανήγγειλε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας. Ο λόγος είναι η Εφορία, που παίρνει ένα μεγάλο ποσοστό των εισπράξεων καθώς και η αδυναμία του Δήμου να διαθέτει το απαιτούμενο για την εύρυθμη λειτουργία των πάρκινγκ προσωπικό. Επιπλέον, σήμερα έγινε σύσκεψη για το θέμα στο γραφείο του δημάρχου και αποφασίστηκε ότι αν δεν επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα θα καταγγελθεί η σύμβαση με την εταιρία που προμήθευσε και εγκατέστησε το αυτόματο σύστημα εισόδου-εξόδου και πληρωμής…

Το θέμα έβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, που με ερώτησή του αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία που υφίστανται οδηγοί λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει μετά τη λειτουργία αυτόματου συστήματος εισόδου, εξόδου και πληρωμής.
Ο δήμαρχος απάντησε ότι τα προβλήματα έχουν να κάνουν και με την ικανότητα της εταιρίας που προμήθευσε και εγκατέστησε το αυτόματο σύστημα αλλά και με τους βανδαλισμούς που, όπως είπε, γίνονται στα μηχανήματα. Είπε ότι τα έσοδα του Δήμου έχουν μειωθεί κατά πολύ, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό αποδίδεται στην Εφορία. Πρόσθεσε ότι στα πάρκινγκ απασχολείται το διπλάσιο προσωπικό σε σχέση με την περίοδο πριν από τη λειτουργία του αυτόματου συστήματος εισόδου, εξόδου και πληρωμής, ωστόσο παρατήρησε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί ο Δήμος έχει ανάγκη αυτό το προσωπικό και έτσι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης.
Όταν εξέφρασε την έκπληξή του για αυτό το ενδεχόμενο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, ο δήμαρχος απάντησε ότι «εδώ δώσαμε το λιμάνι του Πειραιά, το πάρκινγκ σε πείραξε;!». Πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή αγωνίστηκε προκειμένου τα πάρκινγκ να λειτουργούν από τις δημοτικές υπηρεσίες, ωστόσο επανέλαβε ότι δεν περισσεύει το προσωπικό ώστε να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση…
Σε ό,τι αφορά τη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο γραφείο του δημάρχου, σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου επισημαίνεται ότι αντικείμενο ήταν η «εκτίμηση της λειτουργίας του κεντρικού δημοτικού πάρκινγκ με τη χρήση ηλεκτρονικών μηχανημάτων. Από όλες τις Υπηρεσίες κρίθηκε ο τρόπος λειτουργίας ως ανεπιτυχής, γιατί τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία των μηχανημάτων είναι πολλά και η ανταπόκριση της μειοδότριας εταιρείας ανεπιτυχής.
Αποφασίσθηκε ότι στην περίπτωση που δεν βελτιωθεί άμεσα η κατάσταση, ο Δήμος θα προχωρήσει σε λύση της συνεργασίας με τη μειοδότρια εταιρεία.
Στο εξής, η λειτουργία των δημοτικών πάρκινγκ θα συνδεθεί με την επάρκεια σε προσωπικό, σε συνδυασμό με την πληρωμή ΦΠΑ και φόρων εκ μέρους του Δήμου από τα έσοδα της λειτουργίας των χώρων στάθμευσης».
Στ.Μ.