Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 17:55

Προβληματισμός για επιπλέον επιβάρυνση της Ναυαρίνου με το τουριστικό τρενάκι

Προβληματισμός για επιπλέον επιβάρυνση της Ναυαρίνου με το τουριστικό τρενάκι

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 
Θετική γνωμοδότηση έδωσε το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας για τη δρομολόγηση τουριστικού τρένου στην οδό Ναυαρίνου. Ωστόσο ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, έβαλε σοβαρούς προβληματισμούς και εκτίμησε ότι η κατάσταση στην παραλιακή οδό, με την κίνηση του συγκεκριμένου οχήματος, θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο και θα γίνει πιο πολύ αφόρητη…

Την εισήγηση έκανε ο εντεταλμένος για το κυκλοφοριακό δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Δημόπουλος, που σημείωσε ότι την αρμοδιότητα για τη χορήγηση της άδειας στους επιχειρηματίες που έχουν ζητήσει τη δρομολόγηση του τουριστικού τρένου έχει ο ΕΟΤ. Όπως επισήμανε, το τουριστικό τρένο θα έχει αφετηρία από την εκβολή του Νέδοντα, θα περνάει από τη μαρίνα, το λιμάνι, τη Ναυαρίνου, θα φτάνει στο «Φιλοξένια» και θα επιστρέφει.
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος υποστήριξε ότι η Ναυαρίνου δεν είναι κατάλληλος δρόμος για την κίνηση του τουριστικού τρένου. Τόνισε ότι πρόκειται για μια οδό που ήδη η κίνηση είναι πάρα πολύ μεγάλη, που κυκλοφορούν λεωφορεία, που τη διασχίζουν σερβιτόροι και πεζοί, που κινούνται πολλά μηχανάκια και που θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο με αυτό το όχημα μήκους 20 μέτρων και με ανώτερη επιτρεπτή ταχύτητα τα 25 χιλιόμετρα την ώρα. Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος σημείωσε ότι πράγματι το τουριστικό τρένο μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της τουριστικής φυσιογνωμίας της Καλαμάτας, επέμεινε όμως ότι η Ναυαρίνου δεν είναι κατάλληλος δρόμος εκτός αν, όπως πρόσθεσε, μονοδρομηθεί ή και αποκλειστεί η κίνηση άλλων οχημάτων σε ένα τμήμα της.
Ο Δημήτρης Δημόπουλος απάντησε ότι εφόσον η Καλαμάτα επιδιώκει να αναπτύξει τον τουρισμό, οφείλει να αντιμετωπίζει θετικά τέτοιου είδους προτάσεις. Εκτίμησε επίσης ότι το τουριστικό τρένο δεν πρόκειται να επιβαρύνει περισσότερο την κίνηση στη Ναυαρίνου, καθώς η ταχύτητα με την οποία κινείται δεν είναι μικρότερη από την ταχύτητα που κινούνται τα υπόλοιπα αυτοκίνητα κατά τις ώρες αιχμής.
Στ.Μ.