Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 18:52

Νίκας για Ναυαρίνου: «Έχει για 20 μέρες το χρόνο μια κάποια κίνηση»!...

Νίκας για Ναυαρίνου: «Έχει για 20 μέρες το χρόνο μια κάποια κίνηση»!...

ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΕΝΟ 
Μια άλλη πραγματικότητα, ως προς την κατάσταση που επικρατεί στην παραλιακή οδό Ναυαρίνου, παρουσίασε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να δικαιολογήσει τη θετική γνωμοδότηση της δημοτικής αρχής για τη λειτουργία του τουριστικού τρένου που προτίθενται να δρομολογήσουν επιχειρηματίες. Απαντώντας ο δήμαρχος στους δημοτικούς συμβούλους, που υποστήριξαν ότι η λειτουργία του τουριστικού τρένου θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση, υποστήριξε ότι η κατάσταση στην Ναυαρίνου δεν είναι αυτή που περιγράφεται αλλά απλά «έχει για 20 ημέρες το χρόνο μια κάποια κίνηση»!...

Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι ούτε τα ταξί ούτε και το αστικό ΚΤΕΛ έχουν κανένα πρόβλημα με τη δρομολόγηση του τουριστικού τρένου, καθώς ξέρουν ότι δεν θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς τη δική τους δραστηριότητα, όπως σημείωσε.
Επίσης ο κ. Νίκας ανέφερε ότι και πριν από εφτά χρόνια, όταν λειτούργησε πάλι τουριστικό τρένο, υπήρχαν οι ίδιες αντιδράσεις, που αμέσως όμως έπαυσαν γιατί το όχημα αυτό άρεσε πολύ στον κόσμο και ιδιαίτερα στα παιδιά, όπως τόνισε.
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, είπε ότι αυτό το τρένο δεν εντάσσεται σε κάποιο σχεδιασμό του Δήμου για την τουριστική ανάδειξη της παραλιακής ζώνης. Πρότεινε να δημιουργηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός, ο οποίος μάλιστα θα δίνει ιδιαίτερο βάρος στη διασύνδεση με ένα μέσο συγκοινωνίας των χώρων στάθμευσης της πόλης και το οποίο θα μεταφέρει τον κόσμο από τα πάρκινγκ είτε στην Παραλία είτε σε άλλα σημεία της πόλης τουριστικού ενδιαφέροντος.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, τόνισε ότι το τουριστικό τρένο θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Ναυαρίνου και τελικά θα λειτουργήσει αποτρεπτικά από το επισκέπτεται κόσμος την Παραλία.
Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, τόνισε πως με όλους όσους έχει μιλήσει εκφράζονται αρνητικά για τη δρομολόγηση του τουριστικού τρένου στη Ναυαρίνου, διότι ο δρόμος αυτός δεν μπορεί να σηκώσει την κίνηση με την οποία έχει φορτωθεί. Διερωτήθηκε δε τι θα συμβεί εάν κινείται το τουριστικό τρένο στη Ναυαρίνου και χρειαστεί λόγω κάποιου επείγοντος συμβάντος να περάσει και ένα όχημα της Πυροσβεστικής ή ένα ασθενοφόρο.
Τελικά υπέρ της θετικής γνωμοδότησης για τη δρομολόγιο του τουριστικού τρένου ψήφισε μόνο η δημοτική αρχή και οι μειοψηφίες ψήφισαν είτε λευκό είτε κατά.
Στ.Μ.