Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 22:26

Αδικαιολόγητη η αμέλεια του Δήμου Καλαμάτας: "Αγνώστου ιδιοκτήτη" όλη η όχθη του Νέδοντα!

ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΟΥΝ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ-ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ… 
Μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο Δήμος Καλαμάτας, θα υπογραφεί το συμφωνητικό με τον ανάδοχο εργολάβο για το έργο «Ανάπλαση της ανατολικής όχθης του Νέδοντα, με ποδηλατόδρομο, από οδό Κροντήρη έως μαρίνα». Πολύ καλό το νέο όμως υπάρχει ένα πρόβλημα: Η ανατολική όχθη του Νέδοντα, σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, δεν είναι στην κυριότητα του Δήμου Καλαμάτας!...

H«KalamataJournal» έχει ξεκινήσει από καιρό έρευνα, από την οποία έχει αποκαλυφθεί μέχρι τώρα ότι ο χώρος στον οποίο ο Δήμος Καλαμάτας θέλει να φτιάξει ανοιχτό θέατρο, στην ανατολική όχθη του Νέδοντα, επάνω από τη γέφυρα της εθνικής οδού για τη Σπάρτη, ανήκει στην κυριότητα, σύμφωνα πάντα με το Κτηματολόγιο, τρίτων προσώπων και όχι του Δήμου Καλαμάτας.
Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι και η έκταση στην οποία ο Δήμος Καλαμάτας θα κάνει την ανάπλαση και τον ποδηλατόδρομο δεν ανήκει στον ίδιο, σύμφωνα με το Κτηματολόγιο! Σύμφωνα με τα σχετικά Κτηματολογικά Διαγράμματα και Φύλλα, η ανατολική όχθη του Νέδοντα από τη γέφυρα του ΟΣΕ μέχρι τη θάλασσα, είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη»! Πως λοιπόν θα μπει ο εργολάβος να κάνει την ανάπλαση και τον ποδηλατόδρομο;
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΚΑΕΚ 360881898001 η ανατολική όχθη από τη γέφυρα του ΟΣΕ μέχρι τη γέφυρα στην προβολή της οδού Περικλέους είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη».
en.jpgΣύμφωνα με το ΚΑΕΚ 360881883001 η ανατολική όχθη από τη γέφυρα στην προβολή της οδού Περικλέους μέχρι τη γέφυρα στην οδό Μακεδονίας είναι επίσης «αγνώστου ιδιοκτήτη».

dy.jpgΣύμφωνα με το ΚΑΕΚ 360881826001 η ανατολική όχθη από τη γέφυρα στην οδό Μακεδονίας μέχρι τη γέφυρα στην οδό Λυκούργου είναι επίσης «αγνώστου ιδιοκτήτη».
tr.jpgΣύμφωνα με το ΚΑΕΚ 360882225001 η ανατολική όχθη από τη γέφυρα στην οδό Λυκούργου μέχρι τη γέφυρα στην οδό Ευαγγελίστριας είναι επίσης «αγνώστου ιδιοκτήτη».
tes.jpgΣύμφωνα με το ΚΑΕΚ 360882224001 η ανατολική όχθη από τη γέφυρα στην οδό Ευαγγελίστριας μέχρι την οδό Σαλαμίνος, όπου μάλιστα βρίσκονται εγκαταστάεις της ΔΕΥΑΚ, είναι επίσης «αγνώστου ιδιοκτήτη».
pen.jpgΚανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η όχθη του Νέδοντα ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας. Η «KalamataJournal», στο πλαίσιο της έρευνάς της, εντόπισε και έχει ήδη παρουσιάσει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της 7ης Μαρτίου 1978, που έγινε δεκτή από την κυβέρνηση στις 3 Απριλίου 1978, σύμφωνα με την οποία η κοίτη του Νέδοντα ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας –«εξήνεγκεν ομοφώνως την γνώμην ότι η κοίτη του περί ου πρόκειται χειμάρρου Νέδοντος ανήκει εις την κυριότητα του Δήμου Καλαμάτας» (προεδρεύων Σπ. Ποταμιάνος, εισηγητής Άγγελος Βουδούρης).
Για να ανήκει όμως και τυπικά στην κυριότητα του Δήμου η κοίτη και η όχθη του Νέδοντα πρέπει αυτό να φαίνεται και στο Κτηματολόγιο. Και στο Κτηματολόγιο δεν έχει ανακοινωθεί δικαίωμα του Δήμου.
Το 1999, όταν οι ιδιοκτήτες έσπευδαν στο Κτηματολόγιο για να ανακοινώσουν τα δικαιώματά τους, για το Δήμο Καλαμάτας πέρα έβρεχε… Και από τότε μέχρι σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στα κτηματολογικά έγγραφα. Και εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος, γιατί ο Δήμος έχει αμελήσει τόσα χρόνια να προωθήσει τις διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία για την πραγματοποίηση των απαραίτητων διορθώσεων; Τέτοια αμέλεια, προχειρότητα, αδιαφορία δεν δικαιολογούνται από ένα Δήμο οργανωμένο σαν το Δήμο της Καλαμάτας και από μια δημοτική αρχή σαν τη σημερινή, με θητεία δέκα χρόνων, που επαίρεται για τη νοικοκυροσύνη της…
Στ.Μ.