Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 22:06

Οι ποδηλάτες του Wheeling2help φτάνουν το Σάββατο στην Καλαμάτα

ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 
Ξεκίνησαν στις εφτά Σεπτέμβρη, ημέρα έναρξης των παραολυμπιακών αγώνων του Ρίο, από την Κωνσταντινούπολη. Από πότε διασχίζουν κάθετα τη χώρα με το ποδήλατό τους. Το Σάββατο το απόγευμα θα αφιχθούν στην Καλαμάτα. Είναι οι ποδηλάτες του Wheeling2help, που έχουν σκοπό να συγκεντρώσουν 19.000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων. Τα πέντε θα προσφερθούν στην Καλαμάτα. Η εθελοντική οργανωτική ομάδα Καλαμάτας του Wheeling2help, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε «…στο κύμα» κάλεσε τους Καλαματιανούς να υποδεχθούν τους ποδηλάτες και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία και κυρίως στο σχηματισμό μεγάλης ανθρώπινη καρδιάς, αφιερωμένης στα άτομα με ειδικά χαρίσματα και ειδικές ανάγκες…

Η Νέλλη Κουβελάκη, από την εθελοντική οργανωτική ομάδα, σημείωσε ότι εμπνευστές του Wheeling2help είναι οι Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και Δώρα Μπίτση, που πέρσι ταξίδεψαν από το Λονδίνο στην Αθήνα με τα ποδήλατά τους, συγκεντρώνοντας χρήματα για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια του Συλλόγου «Φλόγα». Φέτος το ταξίδι ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και θα ολοκληρωθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένα ταξίδι 1.700 χιλιομέτρων, με πέρασμα από 20 πόλεις, μέσα σε 32 ημέρες.
Η κ. Κουβελάκη ανέφερε ότι η εθελοντική ομάδα απευθύνθηκε σε επιχειρηματίες της περιοχής που με χαρά προσέφεραν τα πέντε αναπηρικά αμαξίδια, ενώ απευθύνθηκε και σε σειρά συλλόγων και φορέων, οι οποίοι επίσης με μεγάλη χαρά δέχτηκαν να συμμετέχουν στο πλήθος των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία.
Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Γιαννόπουλος,  σημείωσε από την πλευρά του ότι ο Δήμος στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις που έχουν στο επίκεντρο τον ανθρωπισμό και τον εθελοντισμό και τόνισε ότι είναι σημαντικό να μπαίνουν στο επίκεντρο της στήριξης της κοινωνίας τα άτομα με ειδικά χαρίσματα και ειδικές ανάγκες.
Ο Ηλίας Καλφακάκος, από την εθελοντική οργανωτική ομάδα, σημείωσε ότι οι ποδηλάτες του Wheeling2help θα φτάσουν στη γέφυρα του Νέδοντα, στη συμβολή της Νέας Εισόδου με την Αρτέμιδος, περίπου στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου. Προσκάλεσε τους ποδηλάτες της Καλαμάτας να τους υποδεχθούν εκεί και όλοι μαζί να ποδηλατήσουν μέχρι την κεντρική πλατεία, όπου στις έξι θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις.
Ο Γρηγόρης Τσώνης, επίσης από την εθελοντική οργανωτική ομάδα, αναφέρθηκε στο πλήθος των αθλητικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία από σειρά συλλόγων και φορέων, εκδηλώσεις με αναφορά στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Η Έφη Σπηλιοπούλου παρουσίασε τους χορηγούς των εκδηλώσεων.
Ανακοινώθηκε επίσης από την οργανωτική ομάδα ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνει συλλογή τροφίμων και γάλακτος για τους πλημμυροπαθείς της περιοχής, καθώς επίσης ότι στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί ο Πέτρος Καλούπης, δημιουργός προγράμματος ανάλογου περίπου με το facebookγια τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Τέλος, θα λειτουργήσει και ενημερωτικό περίπτερο για τους δότες μυελού των οστών.
Στ.Μ.