Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 17:41

Ξενάγηση στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας

Ξενάγηση στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ 
Χωρίς υπερβολή και χωρίς διάθεση να επαινέσουμε αναίτια τη δημοτική αρχή, το νέο Δημαρχείο της Καλαμάτας, στο παλιό νοσοκομείο, είναι ένα πραγματικό στολίδι. Μεγάλο, λειτουργικό, με χρώμα, με αξιοποίηση της γεωθερμίας για την εξοικονόμηση ενέργειας, με σύγχρονες ηλεκτρονικές τεχνολογίες. Η μετακόμιση ξεκίνησε σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβρη. Η δημοτική αρχή δικαιούται να νοιώθει ικανοποίηση για ότι πήρε ένα εγκαταλειμμένο ερείπιο και το μετέτρεψε σε σύγχρονο δημοτικό διοικητικό κέντρο. Οι υπόλοιποι μπορούν να λένε ότι το κτίριο θα έπρεπε να αξιοποιηθεί για τη στέγαση των δημόσιων υπηρεσιών που καταβάλλουν κάθε μήνα μεγάλα ποσά, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό, για τα νοίκια τους, όπως η Εφορία ή η Αστυνομία. Όμως το κράτος αδιαφόρησε, οπότε πάλι καλά που πήρε ο Δήμος το κτίριο αλλιώς ακόμη θα βρισκόταν σε μαύρο χάλι…

DHMARXEIO-EXO-SKIA-29-09-16.jpgΣήμερα, που ξεκίνησε η μετακόμιση, ξεναγηθήκαμε στο νέο Δημαρχείο από τον γενικό γραμματέα του Δήμου, Βασίλη Χαντζή. Ειδικότερα σήμερα άρχισαν να τοποθετούν τα πράγματά τους στο Δημαρχείο υπηρεσίες της Διεύθυνσης Διοικητικών.
Στον πρώτο όροφο του νέου Δημαρχείου, που από την Αθηνών φαίνεται σαν υπερυψωμένο ισόγειο, ξεκίνησαν σήμερα να εγκαθίστανται το Δημοτολόγιο, το Ληξιαρχείο και οι άλλες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Διοικητικών. Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες στον πρώτο όροφο θα μετακομίσουν και οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Οικονομικών.
DHMARXEIO-TY-29-09-16.jpg
Ο δεύτερος όροφος στον οποίο θα εγκατασταθούν η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και η Πολεοδομία
Στον δεύτερο όροφο θα εγκατασταθούν, επίσης τις επόμενες εβδομάδες, οι Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας. Πιθανότατα στον ίδιο όροφο θα βρίσκονται και τα γραφεία των αντιδημάρχων του Δήμου.
DHMARXEIO-EPIPLA-29-09-16.jpg
Ο προθάλαμος του γραφείου του δημάρχου, στον τρίτο
Στον τρίτο όροφο είναι το μεγάλο γραφείο του δημάρχου, ο οποίος θα συνεχίσει να έχει γραφείο και στο Δημαρχείο της Αριστομένους. Προφανώς γραμματειακή υποστήριξη θα υπάρχει και στα δύο γραφεία του δημάρχου. Επίσης στον τρίτο θα βρίσκονται τα γραφεία των ειδικών συμβούλων και συνεργατών του δημάρχου, η Νομική Υπηρεσία, ο Γενικός Γραμματέας, ο Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης, η γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου και η Διεύθυνση Προγραμματισμού.
DHMARXEIO-AITHOUSA-SYNEDRIASEVN-29-09-16.jpg
Η αίθουσα στο ημιυπόγειο που σύμφωνα με το δήμαρχο μπορεί να διαμορφωθεί σε αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου
Στο ισόγειο ή ημιυπόγειο, θα εγκατασταθούν η Διεύθυνση Καθαριότητας, η Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, ο έλεγχος των καταστημάτων. Στο ισόγειο θα λειτουργεί και το κυλικείο, ενώ εκεί υπάρχει και ένας μεγάλος χώρος που ο δήμαρχος έχει ανακοινώσει ότι θα λειτουργεί ως αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως ο χώρος αυτός είναι παντελώς ακατάλληλος για συνεδριάσεις διότι αφενός είναι χαμηλοτάβανος και αφετέρου έχει σχήμα «Γ».

DHMARXEIO-D-KATHARIOTHTAS-29-09-16.jpg
Το ημιυπόγειο, όπου θα εγκατασταθούν η Διεύθυνση Καθαριότητας, η Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, το κυλικείο κ.ά
Το μεσημέρι σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε ότι δεν υπάρχει βιασύνη για τη μεταφορά των Υπηρεσιών στο νέο Δημαρχείο, διότι σκοπός είναι να γίνει η εγκατάσταση με τον καλύτερο τρόπο και με την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν εμφανιστούν.
Πρόσθεσε ότι η πλήρης μετακόμιση θα έχει ολοκληρωθεί σε έξι μήνες περίπου και ειδικότερα εξήγησε ότι οι Υπηρεσίες μπορεί να έχουν εγκατασταθεί στο νέο Δημαρχείο μέχρι τις 20 Οκτώβρη ωστόσο τα αρχεία των Υπηρεσιών, ιδιαίτερα της Πολεοδομίας, θα χρειαστούν μήνες μέχρι να μεταφερθούν.
Στ.Μ.
DHMARXEIO-FAKOS-29-09-16.jpg
Ανοιχτό θεατράκι βορειοανατολικά στο νέο Δημαρχείο

DHMARXEIO-ISOGEIO-29-09-16.jpg
Ο διάδρομος στο υμιυπόγειο

DHMARXEIO-PARKING-29-09-16.jpg
Ευρύχωρος σχετικά ο χώρος στάθμευσης νότια στο νέο Δημαρχείο

DHMARXEIO-PROTOS-29-09-16.jpg
Ο πρώτος όροφος ή υπερυψωμένο ισόγειο, όπου ξεκίνησε σήμερα να εγκαθίσταται η Διεύθυνση Διοικητικών και θα εγκασταθεί και η Διεύθυνση Οικονομικών

DHMARXEIO-PERIPATOS-29-09-16.jpg
Περίπατος βορειοανατολικά του νέου Δημαρχείου

DHMARXEIO-TOUALETA-AMEA-29-09-16.jpg
Τουαλέτα για άτομα με ειδικές ανάγκες, σε όλους τους ορόφους του νέου Δημαρχείου 

DHMARXEIO-SINTRIVANI-29-09-16.jpg
Σιντριβάνι δεν ήταν δυνατόν να λείπει από έργο με δήμαρχο τον Παναγιώτη Νίκα...

DHMARXEIO-TOUALETA-KOINO-29-09-16.jpg