Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 21:55

Σε ιδιώτη θα υπεκμισθώσει ο Δήμος το Σιδηροδρομικό Σταθμό για να γίνει χριστουγεννιάτικο χωριό…

Σε ιδιώτη θα υπεκμισθώσει ο Δήμος το Σιδηροδρομικό Σταθμό για να γίνει χριστουγεννιάτικο χωριό…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Με πρότυπο τον παραμυθένιο μύλο των ξωτικών, στα Τρίκαλα, ο Δήμος Καλαμάτας σχεδιάζει για την περίοδο των Χριστουγέννων τη λειτουργία μεγάλου χριστουγεννιάτικου χωριού στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Καλαμάτας. Για το σκοπό αυτό ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, επισκέφθηκε τη ΓΑΙΑΟΣΕ από όπου ζήτησε την άδεια προκειμένου να υπεκμισθώσει τον Σιδηροδρομικό Σταθμό…

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα γίνει το επόμενο διάστημα διαγωνισμός προκειμένου στεγασμένοι και ελεύθεροι χώροι του Σιδηροδρομικού Σταθμού να νοικιαστούν σε ιδιώτη, ο οποίος και θα λειτουργεί το χριστουγεννιάτικο χωριό. Όπως επεσήμανε ο κ. Νίκας, η μίσθωση θα έχει χρονική διάρκεια τριών χρόνων όμως ο ιδιώτης θα μπορεί να εκμεταλλεύεται τους χώρους μέχρι 40 μέρες το χρόνο, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Ακόμη ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα χριστουγεννιάτικο χωριό στα πρότυπα του αντίστοιχου των Τρικάλων, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα θετικά για την Καλαμάτα σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επισκεπτών από διάφορες περιοχές της χώρας εκείνη την περίοδο. Επιπλέον σημείωσε ότι ο ιδιώτης θα αναλάβει και την επισκευή των εγκαταστάσεων που θα του παραχωρηθούν.
Στ.Μ.