Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 16:51

Αποκαλύψεις Θανάση Πετράκου για «τον φοβισμένο ηγέτη» Αλέξη Τσίπρα

Μαρία Μήτση και Θανάσης Πετράκος, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου Μαρία Μήτση και Θανάσης Πετράκος, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ένας πραγματικός αλλά ένας φοβισμένος ηγέτης, δήλωσε σήμερα το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, Θανάσης Πετράκος, ο οποίος αποκάλυψε και αντιπαράθεση που είχε με τον πρωθυπουργό, πέρσι το καλοκαίρι, την περίοδο του δημοψηφίσματος και του τρίτου μνημονίου. Ο Θανάσης Πετράκος ανέφερε ότι σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στο γραφείο του στη Βουλή, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην παραβιάσει τις ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων του κόμματος, για τη μη καταβολή δόσεων προς τους δανειστές, διότι οι ίδιοι οι δανειστές παραβίασαν τη συμφωνία που είχε γίνει με την κυβέρνηση και δεν έδιναν τις δόσεις που όφειλαν να δώσουν. Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο πρωθυπουργός του απάντησε πως ο δρόμος τον οποίο υποδείκνυε ο Θανάσης Πετράκος, αλλά και οι αποφάσεις του κόμματος, οδηγούσε στην έξοδο από το ευρώ. Κυρίως όμως ο Θανάσης Πετράκος αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του ανέφερε σε εκείνη την αντιπαράθεση ότι γνωρίζει πως η ελληνική οικονομία, με την επιστροφή σε εθνικό νόμιμα, θα έμπαινε σε υψηλή ανάπτυξη σε βάθος ενός έτους, ωστόσο η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντέξει την πίεση των πρώτων μηνών…

Ο Θανάσης Πετράκος προέβη σε αυτές τις αναφορές το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα νέα γραφεία της ΛΑΕ (βρίσκονται στον τρίτο όροφο της οδού Αριστομένους 78, απέναντι από τα δικαστήρια), ύστερα από ερώτηση που του υποβλήθηκε σχετικά με τη ομιλία που έκανε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία ταύτισε την Αριστερή Πλατφόρμα με τις επιδιώξεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Σόιμπλε, για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
«Ο κ. Τσίπρας δεν ήταν καθόλου ειλικρινής και ένοιωθε ενοχές» είπε ο Θανάσης Πετράκος για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του κόμματος και συνέχισε: «Αφού ο κ. Τσίπρας μας προκάλεσε οφείλω να αποκαλύψω και εγώ την έντονη αντιπαράθεση που είχαμε μέσα στο γραφείο του στη Βουλή, όταν έγινε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».
Στη συνάντηση αυτή με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως ανέφερε ο Θανάσης Πετράκος, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην υποχωρήσει από τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του κόμματος επικρίνοντας μάλιστα το γεγονός ότι είχαν πληρωθεί δώσει προς τους δανειστές ενώ αυτοί δεν είχαν εκπληρώσει τις δικές τους υποχρεώσεις. Σημείωσε μάλιστα ότι είχαν δοθεί τρεις δόσεις παρότι «για την τρίτη δόση, τα 3,5 δις -για την οποία έχει μιλήσει και ο κ. Βαρουφάκης και δεν τον έχει διαψεύσει κανένας- ήδη υπήρχε ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας -και όχι της Αριστερής Πλατφόρμας μόνο- να μην πληρωθεί η μεγάλη δόση των 3,5 δις προς το ΔΝΤ του Απριλίου».
Ο Αλέξης Τσίπρας, συνέχισε ο Θανάσης Πετράκος «αντί να απαντήσει γιατί, με προκάλεσε και μου είπε ``θέλεις να πάμε στη δραχμή;``. Και όταν του είπα ότι οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στο λαό και αν είναι να υπογράψουμε μνημόνιο να πάμε στο λαό με καθαρό ερώτημα ή το ένα ή το άλλο, αυτά είναι τα υπέρ και αυτά είναι τα κατά, απαντώντας μου είπε ότι ``το ξέρω και εγώ σε ένα χρόνο η ανάπτυξη θα είναι πολύ μεγάλη αν πάμε σε εθνικό νόμισμα αλλά φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε τους πρώτους τρεις ως έξι μήνες``».
Σχολιάζοντας αυτές τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα ο Θανάσης Πετράκος ανέφερε: «Αυτό που κρίνω είναι ότι ο κ. Τσίπρας ήταν ένας φοβισμένος ηγέτης και όχι ένας πραγματικός ηγέτης για ρήξεις και ανατροπές που απαιτούνταν. Εξαπέλυσε μια επίθεση που δεν είχε κανένα λόγο. Γιατί οφείλω να του θυμίσω ότι 109 από τα 201 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αρνήθηκαν και ήταν αντίθετοι να υπογραφεί μνημόνιο. Η Αριστερή Πλατφόρμα είχε το 35% στην Κεντρική Επιτροπή, δεν είχε 109 μέλη. Η Κεντρική Επιτροπή ζήτησε να υπάρξει συνέδριο πριν και ο κ. Τσίπρας το αρνήθηκε με την απειλή της παραίτησης, πριν υπογραφεί το μνημόνιο. Δεν είχε κανένα δικαίωμα να υπογράψει μνημόνιο γιατί με άλλο πρόγραμμα είχε γίνει πρωθυπουργός. Επομένως πρώτον η Αριστερή Πλατφόρμα δεν λειτουργούσε ως κόμμα μέσα στο κόμμα. Γιατί αν έκανε αυτό, τότε θα είχε αποχωρήσει από το Φλεβάρη,  όταν είχε διαφωνήσει με την ενδιάμεση συμφωνία. Και όχι μόνο η Αριστερή Πλατφόρμα αλλά 40 βουλευτές είχαν διαφωνήσει, αφού θέλει να τα ακούσει ο κ. Τσίπρας όλα».
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε προκειμένου να αναγγελθεί η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Τόλιου «Η μετάβαση στο ``εθνικό νόμισμα``. Αφετηρία εξόδου από την κρίση», την διοργανώνουν οι εκδόσεις «Ταξιδευτής» και η Λαϊκή Ενότητα Καλαμάτας. Θα γίνει τη Δευτέρα, στις εφτά το απόγευμα, στην εφημερίδα «Ελευθερία». Θα παρουσιάσουν το βιβλίο ο καθηγητής του Παντείου Τρύφωνας Κωστόπουλος και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Χρήστος Χαλαζιάς, ο Γιάννης Τόλιος, ενώ θα συντονίσει ο Θανάσης Πετράκος.
Για το θέμα αυτό το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Καλαμάτας, Μαρία Μήτση, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το ευρώ δεν αποτελεί βοήθεια για τις χώρες τις ευρωζώνης. Αντίθετα, είναι το οικονομικό και κοινωνικό σχέδιο για την ενίσχυση των κυρίαρχων τάξεων. Ένα μέσο χειραγώγησης που οδηγεί στην εξαθλίωση των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων και στην υποδούλωση της χώρας σε ξένες κεφαλαιοκρατικές δυνάμεις, στο ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και στην ενεχυρίαση του μέλλοντος μας σε απαράδεκτες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Βλέπουμε την κυβέρνηση όπως και όλα τα μνημονιακά κόμματα να προσπαθούν να στρεβλώσουν την αλήθεια, να αποπροσανατολίσουν και να δαιμονοποιήσουν τη μόνη απάντηση απέναντι στην τυραννία του ευρώ, το εθνικό νόμισμα, την επιστροφή απέναντι σε ένα εθνικό νόμισμα που θα συνδυαστεί με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα και θα μπορέσει να οδηγήσει στην ανάπτυξη, ένα νόμισμα εργαλείο που θα το διαχειρίζεται η χώρα προς όφελος των πολιτών της που μέχρι τώρα πληρώνουν μόνο λογαριασμούς».
Για το ίδιο θέμα ο Θανάσης Πετράκος σχολίασε μεταξύ άλλων, απαντώντας και στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, για τις τρομακτικές συνέπειες που θα είχε η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ότι τις συνέπειες αυτές τις βιώνει ο λαός σήμερα με το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε ο πρωθυπουργός. Είπε χαρακτηριστικά: «Με το 3ο μνημόνιο ξεπουλιέται όλη η δημόσια περιουσία και οι δημόσιες υποδομές στο ταμείο του Σόιμπλε. Με το 3ο μνημόνιο ξεπουλήθηκαν οι τράπεζες όλες, άρα έχασε, κουρεύτηκε από κάθε πολίτη, από το πιο νεογέννητο μέχρι τον πιο ηλικιωμένο, ποσό 4.000 ευρώ. Ο ελληνικός λαός έχασε 40 δις και πλέον τώρα οι τράπεζες βρίσκονται στα ξένα fands. Κουρεύτηκαν οι καταθέσεις λοιπόν με το 3ο μνημόνιο 4.000 και σε αυτόν που έχει βιβλιάριο και σε αυτόν που δεν έχει. Με το 3ο μνημόνιο δεν υπάρχει υπουργός οικονομικών που να έχει εξουσία αυτή τη στιγμή. Διότι ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος τυπικώς προΐσταται της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων, δεν προΐσταται πλέον ουσιαστικά αφού γίνεται ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων, δηλαδή υπάγεται στην Τρόικα. Γι’ αυτό λοιπόν και ενεργοποιήθηκαν οι καταθέσεις και οι πλειστηριασμοί για χρέη από 501 ευρώ προς το δημόσιο και πάνω τώρα. Άρα ούτε φορολογική πολιτική υπάρχει. Με το 3ο μνημόνιο η Ελλάδα έγινε αποικία. Με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα οι καταθέσεις των πολιτών θα ήταν απολύτως εξασφαλισμένες. Τώρα γίνεται εσωτερική υποτίμηση γιατί δεν μπορεί να γίνει εξωτερική. Με το εθνικό νόμισμα μπορούσε να υπάρχει μια υποτίμηση του νομίσματος σε μια ελεγχόμενη κατάσταση, διότι η υποτίμηση ή ανατίμηση εξαρτάται από το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών. Και το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών, δηλαδή αγαθών και υπηρεσιών, λόγω των υπηρεσιών, δηλαδή λόγω του τουρισμού και του ναυτιλιακού συναλλάγματος, είναι ελαφρώς πλεονασματικό. Άρα καμία πίεση δεν θα μπορεί να ασκηθεί στο εθνικό νόμισμα για να γίνει μεγάλη υποτίμηση όπως παραμύθιαζε χθες το ακροατήριο που τον άκουγε αλλά και όλο τον ελληνικό λαό ο κ. Τσίπρας. Όλα αυτά που είχε χθες, ότι θα μπορούσαν να γίνουν με το εθνικό νόμισμα, έγιναν τώρα, με το 3ο μνημόνιο».
Στ.Μ.