Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 10:38

Στην Αθήνα με λεωφορεία αύριο και Καλαματιανοί συνταξιούχοι

Στην Αθήνα με λεωφορεία αύριο και Καλαματιανοί συνταξιούχοι

ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ 
Στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, που θα γίνει αύριο Πέμπτη στην Αθήνα, αναμένεται να συμμετάσχουν και συνταξιούχοι από την Καλαμάτα. Κάλεσμα απευθύνει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Μεσσηνίας, που έχει οργανώσει και τη δρομολόγηση λεωφορείων, τα οποία θα ξεκινήσουν από την πλατεία της Υπαπαντής στις 12.00 το μεσημέρι. Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 5.00 το απόγευμα στα Προπύλαια. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6972015336, 6942681096, 6972776661...

Η ανακοίνωση
«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Μεσσηνίας καλεί όλους τους συνταξιούχους της Μεσσηνίας σε κοινό αγώνα με τους ήδη εργαζόμενους, μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις (της 8 Δεκέμβρη) αλλά και τα νυκτερινά διαγγέλματα του πρωθυπουργού με την προκλητική προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων, εξαγγέλλοντας την εφ’ άπαξ καταβολή ορισμένων ψίχουλων σε ένα τμήμα τους, τη στιγμή που μονιμοποιεί και ενισχύει τη διαχρονική λεηλασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων στο σύνολο των εργαζόμενων των συνταξιούχων και του λαού.

Το κίνημα των συνταξιούχων από τον αγώνα δεν πρόκειται να υποχωρήσει, δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας, δεν θα κάνουμε πίσω από τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, με πρώτο την άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Απαιτούμε την παροχή δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις με άμεση ενίσχυση των δημόσιων υποδομών σε εξοπλισμό και έμψυχο δυναμικό, την απαγόρευση της δράσης του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο υγείας-περίθαλψης.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων».