Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 16:21

Ο δήμαρχος επαινεί τον Κατρούγκαλο επειδή αδίκησε άλλο Δήμο για χάρη της Καλαμάτας…

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
Τον συνήθως απόντα από τη Μεσσηνία αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τη «συνεισφορά» στη Μεσσηνία, θυμήθηκε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι με παρέμβαση του Γιώργου Κατρούγκαλου, ως υπουργού Εργασίας, ο Δήμος Καλαμάτας το καλοκαίρι πήρε τη θέση κάποιου άλλου Δήμου της χώρας που δικαιούνταν να ενταχθεί στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Έτσι κατέστη δυνατό περισσότεροι από 3.000 κάτοικοι του Δήμου να γίνουν δικαιούχοι του σχετικού επιδόματος, τόνισε ο δήμαρχος…

Ειδικότερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή», Θόδωρος Μπρεδήμας, κάλεσε το δήμαρχο να ενημερώσει το Σώμα για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος ώστε να υποστηριχθούν αυτές τις γιορτινές ημέρες οι κάτοικοι που χρειάζονται βοήθεια.
Ο δήμαρχος θεώρησε χρήσιμο να αναφερθεί στον Γιώργο Κατρούγκαλο, τονίζοντας ότι «αναγνωρίζω τη συνεισφορά του», σχολιάζοντας μάλιστα ότι «οφείλω να λέω την αλήθεια, ό,τι άποψη και να έχει κανένας για τα πρόσωπα. Χωρίς τη δική του παρέμβαση δεν θα είχε ενταχθεί ο Δήμος στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Και μάλιστα ήμουν μπροστά που δημιουργήθηκε πρόβλημα με άλλον υπουργό».
Κατά τα άλλα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσφορά συσσιτίου από το Δήμο σε ανθρώπους που δεν μπορούν να προμηθευτούν τροφή, στη διανομή κρέατος από το Δήμο σε 270 οικογένειες, στη διανομή άλλης αναγκαίας βοήθειας από το Δημοτικό Παντοπωλείο».
Σημειώνεται ότι από τη σημερινή και τελευταία για το 2016 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απουσίαζαν οι παρατάξεις της μείζονος και της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας (από τη μείζων μειοψηφία παρέστη μόνο ο Κώστας Γεωργακίλας και η Μαρία Βεργινάδη, η οποία όμως προήδρευσε της συνεδρίασης, ως αντιπρόεδρος, λόγω της απουσίας της προέδρου Μαρίας Οικονομάκου). Μάλιστα ο επικεφαλής της τρίτης ελάσσονος μειοψηφίας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα έπρεπε να έρχεται σε μια συνεννόηση με τις παρατάξεις της μειοψηφίας για να προσδιορίζονται οι συνεδριάσεις του Σώματος σε ημερομηνίες που εξυπηρετούν όλες τις δημοτικές ομάδες και να μην παρατηρούνται εικόνες σαν τη σημερινή. Ο δήμαρχος απάντησε ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ενημερώνονται έγκαιρα για το πότε θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να ρυθμίζουν ανάλογα το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις τους.
Στ.Μ.