Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 11:16

Άρχισαν οι απολογισμοί εν όψει των αλλαγών στο σχήμα της δημοτικής αρχής Καλαμάτας

Άρχισαν οι απολογισμοί εν όψει των αλλαγών στο σχήμα της δημοτικής αρχής Καλαμάτας

ΧΑΡΗΣ ΒΓΕΝΗΣ 
Πέρσι, κατά την κοπή της πίτας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, ο πρόεδρός του, Χάρης Βγενής, απέφυγε να βγάλει ομιλία και, σημειώνοντας ότι «αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω», έδωσε το λόγο κατευθείαν στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα. Φέτος ο Χάρης Βγενής δεν έπραξε το ίδιο και προέβη σε ένα σύντομο απολογισμό του έργου που επιτελέστηκε τη διετία υπό την προεδρία του. Προφανώς έχουν ξεκινήσει οι απολογισμοί των προέδρων των δημοτικών νομικών προσώπων του δήμου και των αντιδημάρχων ενόψει της αλλαγής του σχήματος της δημοτικής αρχής με τη λήξη της θητείας τους μέχρι τα τέλη Φλεβάρη…

Το πρώτο έργο στο οποίο αναφέρθηκε ο Χάρης Βγενής ήταν η εγκατάσταση και εφαρμογή συστήματος ασφαλείας στο λιμάνι της Καλαμάτας. Το σύστημα αυτό, όπως άφησε να εννοηθεί, αποτελούσε μια από τις προϋποθέσεις προκειμένου να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται την Καλαμάτα. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι, όταν ανέλαβε καθήκοντα, στο λιμάνι έφτανε μονοψήφιος αριθμός κρουαζιερόπλοιων ενώ το 2016 έφτασαν 47, με πολλές χιλιάδες τουριστών.
Επίσης ο κ. Βγενής είπε ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κινήθηκε πολύ γρήγορα ετοίμασε το φάκελο για τη λειτουργία υδατοδρομείου και το λιμάνι της Καλαμάτας θα είναι το πρώτο στην Περιφέρεια που θα πάρει τη σχετική άδεια.
Επιπλέον σημείωσε ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει υποβάλει στο υπουργείο Ναυτιλίας σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων πλοίων και σκαφών, κάτι που, σε συνδυασμό με την εξυπηρέτηση στην παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, θα καταστήσει το λιμάνι πιο ελκυστικό για τα τουριστικά πλοία και σκάφη.
Σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση για την παροχή ρεύματος, ο κ. Βγενής επεσήμανε ότι το σχετικό έργο προχωράει και αναμένεται η αδειοδότηση του υποσταθμού για τις περιοχές της κεντρικής λεκάνης και του προλιμένα.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου σημείωσε επίσης ότι στη διετία υλοποιήθηκαν πολλές δράσεις και εκδηλώσεις και έκανε ειδική αναφορά στη Ναυτική Εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι είναι χρέος η διοργάνωση δράσεων για τη ναυτοσύνη του ελληνικού λαού.
Τέλος, ο κ. Βγενής ευχαρίστησε για την υποστήριξη στο έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, το Τελωνείο Καλαμάτας, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και το δήμαρχο, που τόνισε ότι του έδωσε την ευκαιρία να βάλει το δικό του λιθαράκι για την αναβάθμιση του λιμανιού.
Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου επιτέλεσε σημαντικό έργο, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, διευκρινίζοντας ότι η σοβαρή δυσκολία είναι η συνεργασία και η συνεννόηση με τις κρατικές υπηρεσίες που ασκούν έλεγχο και δίνουν εγκρίσεις.
Στ.Μ.