Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 19:42

Ο δήμαρχος κάλεσε τον Σταύρο Μπένο να συζητήσουν για τα θέματα της Καλαμάτας

ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Συνεργασία είχαν σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, με τον πρώην δήμαρχο και πρόεδρο σήμερα του «Διαζώματος», πρώην υπουργό Πολιτισμού, Σταύρο Μπένο, για θέματα που αφορούν την πόλη. Στη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής γίνεται αναφορά μόνο για τα θέματα πολιτισμού που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση και ιδιαίτερα για το αρχαιολογικό έργο στην Αρχαία Θουρία, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά στην πρόταση που εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον έχει καταθέσει το «Διάζωμα» στο δήμαρχο για το πρόγραμμα της Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της πόλης σε συνδυασμό με κοινωνικές παρεμβάσεις και με την υποστήριξη του επιχειρείν…

Ειδικότερα στο σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνεται: «Το Δημαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, ο πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας και Υπουργός Σταύρος Μπένος, τον οποίο ο Δήμαρχος Παναγιώτης Ε. Νίκας ενημέρωσε για την πορεία της πόλης και του Δήμου. Επακολούθησε συζήτηση με στελέχη του Δήμου κυρίως για πολιτιστικά θέματα, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία.
Ιδιαίτερα για το τελευταίο θέμα, συμφωνήθηκε να προωθηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου, Υπουργείου Πολιτισμού και «Διαζώματος», για την προώθηση θεμάτων που έχουν σχέση με την εξελισσόμενη ανασκαφή στο χώρο. Ευνόητο είναι ότι όλα αυτά θα τεθούν υπόψη και θα επιδιωχθεί η σύμφωνη γνώμη της αρχαιολόγου και επικεφαλής των ανασκαφών Ξένιας Αραπογιάννη».
Στ.Μ.