Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 17:31

Οι Μανιάτες στη Βουλή και το Μαξίμου για την ανάκληση των Δασικών Χαρτών

Οι Μανιάτες στη Βουλή και το Μαξίμου για την ανάκληση των Δασικών Χαρτών

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 
Το δρόμο της επιστροφής έχουν πάρει οι Μανιάτες που ταξίδεψαν σήμερα στην Αθήνα και το μεσημέρι πραγματοποίησαν συλλαλητήριο μπροστά από τη Βουλή, για την ανάκληση των Δασικών Χαρτών. Φώναζαν συνθήματα όπως «Μάνη, Ελλάς, ή ταν ή επι τας», «Δασαρχείο-Λησταρχείο» κ.ά. Έφεραν μαζί τους τις Μανιάτικες σημαίες με το γαλάζιο σταυρό και το μήνυμα «Νίκη ή Θάνατος». Αντιπροσωπεία των Μανιατών επέδωσε ψήφισμα στο Κοινοβούλιο, συναντήθηκε με εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ έγινε και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη…

Στην Αθήνα για το συλλαλητήριο ταξίδεψαν εκατοντάδες Μανιάτες από τους Δήμους Δυτικής και Ανατολικής Μάνης, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολλοί Μανιάτες από τον Πειραιά και την Αθήνα.
Σύμφωνα με τους Μανιάτες, πίσω από τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών υπάρχει σχέδιο υφαρπαγής των χωραφιών τους.
Οι Μανιάτες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την ανάκληση των δασικών χαρτών και οργανώνουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Δ.Κ.
Untitled-12.jpg

Untitled-13.jpg